Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag

Tuvesson, Julia

| 2020

Flag from sv

3


Vinnare av Gourmand Awards 2020! Allt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, koladoftande lukt sprider sig i hela rummet. Nu är det dags att ställa kastrullen åt sidan. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, soja, citrus eller nötter men egentligen är den god att äta precis som den är. Det kommer inte att dröja länge innan du börjar ersätta smöret i samtliga recept med den brynta varianten. I kakan, på pastan, som topping på grytan, i tacon, i såsen och i salladsdressingen. Allt blir godare med brynt smör. Efter Plåtmat och Käka Grönt! är nu Julia Tuvesson tillbaka med en sprillans ny kokbok om det gröna kökets...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok