Brudkistan

Lindell, Unni

| 2015

Flag from sv

80


Unni Lindell excellerar i skräckscener med ensamma människor som inte ser vem som rör sig utanför huset. Dagens Nyheter Tolvåriga Maike Hagg återfinns död i källaren till ett sjukhus i Oslo. Hon är dotter till en psykiskt sjuk man och leker under besökstid tillsammans med barn till andra patienter i sjukhusets källargångar. Under allhelgonahelgen tjugofem år senare möts två nu vuxna döttrar för att reda ut vad som hände den där dagen. Dåtid möter nutid, både rädsla och hat lockar fram en kallblodig mördare ur skuggorna. Samma kväll mördas en av kvinnorna och den andra befinner sig plötsligt i livsfara.Polisinspektör Marian Dahle får i uppdrag att skydda henne. Under tiden arbetar Cato Isaksen och hans team mot tiden. Sanningen avslöjas steg för steg och än en gång står det nu övergivna sjukhuset i händelsernas centrum. Hon håller jämn och hög kvalitet. Ett av hennes särdrag är en nästan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maria Rytterwall

2015-07-28

Betyg

En dussindeckare av bättre kvalitet, läsvärd men inte mer.

I

Irmeli Pohjola

2015-06-01

Betyg

Unni Lindell startade mycket väl, men de senaste böckerna är rätt så trötta och Brudkistan är värst, full av omotiverad scräck. Men om man tycker om sånt.....

Helén Lundström

2015-04-30

Betyg

Historien fångade mitt intresse direkt men känslan av att det är många trådar att hålla reda på från början till slut tyckte jag var lite jobbigt. Men boken i sig, dess handling och personer gillade jag. Klart läsvärd. Kanske kommer att läsa någon mer bok av Unni Lindell.

Britt-Marie Kullin

2015-03-18

Betyg

?Brudkistan? är den tionde boken om polisen Cato Isaksen. Jag har tidigare läst bok nummer åtta, ?Sockerdöden?, och bok nummer nio ?Djävulskyssen?. Tyckte rätt så bra om den förstnämnda, och ännu lite bättre om den sistnämnda.

Och ?Brudkistan? tyckte jag också om. Kanske inte en bok som jag kommer att minnas. Men en helt okej deckare att läsa som underhållning. Boken var inte förutsägbar, och den var lättläst. Bra miljö, och bra karaktärer var det också. Så boken kan absolut rekommenderas.