Bruce

CARLIN, PETER AMES

| 2012

Flag from sv

67


I nära fyra decennier har Bruce Springsteen, arbetarkillen från New Jersey, varit en av rockens största. Hans karriär omfattar 20 Grammys, två Golden Globes och en Oscar, samt över 120 miljoner sålda skivor och ett otal utsålda turnéer. Han har gett röst åt USA:s folksjäl och ofta sjungit om den amerikanska drömmen och dess baksidor, men är omåttligt populär även i Sverige - vem minns inte när en rekordpublik nästan hoppade sönder Ullevi under en Springsteenkonsert 1985? Det är en kärlek som är besvarad, och Bruce Springsteen har ofta setts vandra runt på egen hand på Stockholms gator. Trots sina direkta texter har privatpersonen Bruce förblivit ganska reserverad, och musikjournalisten Peter Ames Carlins biografi Bruce ger därför en ny inblick i Springsteens liv. Boken ger oss ett svar på vem Bruce är, både som människa och som artist, i en kronologisk skildring av hans långa karriär....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mikael Linder

2018-07-02

Betyg

En biografi med inriktning på fakta, siffror och datum. Helt i min stil. Tjock och detaljerad med mycket försäljningssiffror, konsertdatum och inspelningstider. Minst lika bra som Bruce egna memoarer och dom kompletterar varandra snyggt.

E

Erika Wiman Snäll

2014-12-26

Betyg

Berättelsen får aldrig liv. Det är platser och datum och namn - ett gediget journalistiskt arbete - men gestaltningen saknar glöd.

D

Daniel Krondahl

2014-05-31

Betyg

Nu är det väl knappast de starkast lysande författarna eller journalisterna som skriver biografier, kombinera det med att boken är på sina ställen obegripligt översatt, så blir den en ganska medioker läsning.
Innehållsmässigt ligger mycket fokus på tiden fram till -84, medan åren efter det mest skummas igenom. Det kan ju vara att föredra, då de tidigare åren nog får anses som mer intressanta.

Stig Svåren

2013-01-18

Betyg

Bruce är de första Bruce boken som är välskriven och som vågar sig på ett närgående och inte förskönande porträtt av legenden. Riktig bra! Tror dock att betyget skulle blivit 4 om jag inte var en massiv fan med så många dåliga böcker om Bruce på minnet.

L

Lars Brandström

2013-01-13

Betyg

Roligt att läsa om den nästan övermänskliga arbetsmoralen och envisheten i karriären hos en av de största artisterna genom tiderna.

M

Mats Karlström

2012-12-01

Betyg

Bra!