Bronsdolken. Krigarnas borg

Paver, Michelle

| 2016

Flag from sv

3


Kampen om bronsdolken närmar sig sitt slut. Hylas och Pira återvänder hem från Egypten, och jakten på dolken fortsätter. Hylas barndomsvän Telamon tänker göra allt för att Kråkorna ska ta makten och bli oövervinnerliga. Helt ensam måste Hylas förfölja sin gamle vän och numera värsta fiende. Ingen av dem tänker ge sig. Hylas syster Issi är fortfarande försvunnen ? kommer de någonsin att hitta henne? Rebeller samlas för att slåss mot Kråkorna. Tecknen visar att ödets fullbordan är här. Hylas måste lyckas, eller förlora allt. Författaren till Vargbröder är tillbaka! Ett sanslöst spännande äventyr som inte går att släppa! Följ med till bronsåldern och upplev Hylas hårda kamp för överlevnad. Krigarnas borg är femte, avslutande delen i serien Bronsdolken.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bronsdolken utspelar sig för 3500 år sedan i medelhavsområdet under bronsåldern. Huvudkaraktärerna är Hylas - en fattig pojke från de utstötta och Pira - en flicka som växt upp i rikedom men i ensamhet.
Eftersom A framförallt läst just denna serien hemma hos sin pappa på pappahelger så har jag enbart läst halva fyran och lite av femte delen högt. Så denna recension baseras främst på A's åsikter. A har gillat serien rakt igenom, snabba kast, mycket äventyr och även lite magi - bra koncept för att få honom nöjd.
Speciellt sista boken men den avgörande striden tyckte A var spännande.
Böckerna är lite blodiga och läskiga, så ingenting för barn som ogillar för mycket av det. Paver är duktig på att väva in fakta om den tidsåldern in handlingen, mina tankar gick till Rick Riordans sätt att väva in kunskaper i böckerna om Percy Jackson. På samma sätt väver Paver in mycket fakta så böckerna blir spännande men också lärorika. Gillar man Percy Jackson så bör man gilla även denna serien! Påminner om varandra men ändå totalt nytt och olika handlingar.