
Utsedd av Måltidsakademin till Årets bästa bok 2004 i klassen "Bröd och andra bakverk" Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka. Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda - längre än du tror! - och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Jan är lite av en ikon i Sverige. Vilka fantastiska bröd! Boken beskriver ingående det mesta kring brödbak. Tyvärr är den gode Hedh inte lika duktig pedagog som han är bagare och konditor. En del recept förutsätter att man liksom bara vet en del steg... men är man lite nybörjare står man där och läser receptet om och om igen och undrar var den där matskeden olja ska in nånstans, eller nåt sånt.