
Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet. ”Jag har bakat mina...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Härligt inspirerande brödbakeribok utan krusiduller eller högtravande fikonspråk. Jag gillar särskilt att hon skriver "Använd boken, slit den och klottra ner egna iakttagelser i den".
Brunkans långa har jag gjort, se http://ingenrotmos.blogspot.com/2010/07/brunkans-langa.html Rekommenderas, för det är ett väldigt gott och saftigt bröd.