Bröd från Brunkebergs Bageri

Johansson, Heléne

| 2009

Flag from sv

25


Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet. ”Jag har bakat mina...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Josefine Malmer

2021-08-24

Betyg

Älskar denna bok! Ett måste om man gillar brödbak

A

Anna-Lene Westin

2012-06-10

Betyg

Finns inte godare bröd! Helt fantastisk bok!

Maria B Hansson

2010-07-29

Betyg

Härligt inspirerande brödbakeribok utan krusiduller eller högtravande fikonspråk. Jag gillar särskilt att hon skriver "Använd boken, slit den och klottra ner egna iakttagelser i den".

Brunkans långa har jag gjort, se http://ingenrotmos.blogspot.com/2010/07/brunkans-langa.html Rekommenderas, för det är ett väldigt gott och saftigt bröd.

Lotta Norén

2010-03-14

Betyg

Vilken härlig brödbok! Snygg, innehållsrik och inspirerande! Har nyss smakat på det första brödet jag bakat från boken, och det blev jättegott!

harriet karlsson

2009-11-03

Betyg

Vilken bok.Underbar, pedagogisk. Lätt att följa, blir bra.

Kristina Wiklundh

2009-08-12

Betyg

Toppenbok med inspiration till goda surdegsbröd