Bröd & kaffebröd - Baka på riktigt med Jan Hedh

Hedh, Jan

| 2009

Flag from sv

11


"Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!" Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd. Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd. Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Miss Yoga

2010-04-06

Betyg

Vad roligt att läsa om alla dessa europeiska brödsorter. men de är ju omöjliga mig att baka för diletant som jag.