Brick Lane

Ali, Monica

| 2022

Monica Ali har utnämnts i Granta till en av Storbritanniens främsta författare 2003! "Monica Ali är en fantastisk berättare, och Brick Lane är fint utmejslad, djupt engagerande, skarp och ömsint." Meera Syal"En mycket speciell roman. Jag älskade den. Den uppfyller alla mina förväntningar på en roman, den tar mig till en annan värld och en kultur jag vet så lite om ... Underhållande, gripande och fascinerande." Margaret Forster "Underhållande och insiktsfull ... begåvad, tankeväckande och mogen." Hilary MantelBrick Lane är berättelsen om en ung kvinnas sökande efter lyckan. Nazneen födds i en liten by i Bangladesh där hon traditionsenligt uppfostras till en god muslimsk flicka. Hennes mor är en omtalad gråterska. Den kulturella och religiösa miljön samt landskapet, där en tornado endast på någon sekund kan jämna marken, sätter stark prägel på Nazneens uppväxt och hon formas till en ung kvinna...

Lars Willfors

2013-08-02

Kryddigt brittiskt etno-drama med allt vad det innebär av förtryckta hustrur, passiviserade män, gängbildning och en och annan kort kjol. Zadie Smith gör den här sortens litteratur med ett helt annat djup och grad av underhållning.

Victoria G

2011-07-15

Seg. Jag orkade inte läsa mer än ca 150 sidor, det kändes som om det aldrig hände något. I och för sig kanske det var meningen, men jag orkar inte med det.

R

Rebecca Birge

2011-03-29

Intressant skildring av Bangladeshier i London. Kan bli lite långdragen emellanåt.

K

Kristina Risberg

2010-06-09

Lyckades aldrig avsluta den. Problemet med för höga förväntningar

Nils Thor

2010-05-26

Mycket bra, fängslande.

Josefine Ejebjörk

2010-05-19

Inte like imponerad som jag känner att jag borde vara. Materialet är intressant, men berättelsen försvinner i alla ord.