Brev till mannen

Kronlöf, Bianca

| 2021

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött.Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen.Är du en av dom?

Helena R

2021-11-19

Jag är inte man, dessa brev är inte skrivna till mig. Dessvärre tror jag att många män inte kommer att läsa dessa brev, trots att ämnet är angeläget. Det är så många som tror att feminism inte handlar om män, och i de fall den gör det, att det handlar om manshat.

Genom sina brev till olika sorters män berättar Bianca Kronlöf om varför män bör bry sig, om hur det är att vara kvinna i dagens samhälle. Det är personligt, det är rått och det är sårbart. Hon öppnar sig på detta sätt för att få läsarna av hennes brev att förstå vad det innebär att vara kvinna, samtidigt är hon noga med att poängtera att det är strukturerna hon vänder sig mot, inte mot enskilda män i sig.

Om inte fullvuxna män tar denna bok till sig, borde den i alla fall ges till nästa generation, för att öppna fler sinnen

Karin .

2021-11-02

Läs! Ge bort till alla du känner! Lyssna!
En härligt positiv, engagerande, lärorik och motiverande jävla käftsmäll!

Britt-Marie Kullin

2021-10-27

Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - En mycket viktig och välskriven bok av Bianca Kronlöf. Innehåller olika brev till olika män. Det här är en bok som jag rekommenderar alla män att läsa. Men även bra att läsa för oss kvinnor.