Sam Harris r knd som en av Amerikas frnaste kritiker mot den vg av religis fundamentalism som breder ut sig i det amerikanska samhllet och prglar landets inrikes- och utrikespolitik med konsekvenser fr resten av vrlden. Boken r utformad som ett brev till den troende, dr Harris ifrgastter och analyserar den nya religiositeten som breder ut sig i skolorna i USA dr intelligent design och kreationism stlls mot naturvetenskapens rn. Han kallar det fr en "moralisk och intellektuell krissituation" i denna korta men slagkraftiga pamflett.
Harris r vldigt bra p att belysa dumheterna, fnerierna, motsgelserna och absurditeterna i religioner, kristendom och Bibeln i synnerhet. Nr han kritiserar sk liberala kristna och den politiska korrektheten i Europas sekulra samhllen tar han som exempel att det r snart bara hgerextrema och fascister som vgar kritisera bla islam. Mycket sorgligt men sant.
Fr vrigt r Harris som vetenskapsman (inom en verklig, vetenskaplig genre) alltid noggrann och korrekt med sina kllor.
Hr snackar vi ju en man som inte ens har hrt talas om begreppet kllkritik. Passar frmodligen den delen av landet sverige som tror p zeitgeist. Skrmmande att humanisterna ger ut en bok som i sista kapitlet talar om att de europeiska faschisterna r dem enda som talar sanning om hotet frn islam.