Brev från en skeptiker

Boyd, Edward

| 1997

Flag from sv

10


Käre Greg, Din idé om en dialog kring kristendomen verkar väldigt intressant och jag ställer gärna upp. Jag har den tid som behövs... Du inbjöd mig att komma fram med alla invändningar mot kristendomen som jag kunde komma på, så jag börjar direkt. En sak som jag har undrat mycket över är: hur kan en allsmäktig och kärleksfull Gud ha tillåtit kyrkan att göra mänskligheten så mycket skada under så lång tid? Är det inte meningen att kyrkan ska vara hans sanna representant i världen?... För mig är det här tillräckligt för att bevisa att kyrkan inte har någon hållbar filosofi... Nåväl -- det var invändningar du ville ha; nu har du fått det. Jag ser fram emot ditt svar... Varma hälsningar, Pappa I den här boken diskuterar den skeptiske Edward med sonen Greg om sina invändningar mot kristendom, kyrka, ondska, helvete och en rad andra kniviga frågor.Varför finns det så mycket lidande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag hade definitivt högre förhoppningar utav denna boken. Upplägget är riktigt intressant, men innehållet är tveksamt.

Mot slutet av boken får jag känslan att Greg främst för denna konversation på grund av att han tror att hans gamle far, Edward, kommer hamna i helvetet om han inte tillber Jesus. Han låter med andra ord desperat.

Gregs argumentation må låta avancerad, men jag anser att den är otroligt bristfällig. Alla "bevis" är snarare tolkningar, och hans största är att Bibeln är en trovärdig bok, alltså är allt som står i den sant. När hans far ställer en fråga, svarar Greg. Därefter säger pappan allt som ofta ungefär "Wow det var fantastiskt! Men jag kan inte riktigt tro..." sedan kommer en ny fråga.

Frågorna är riktigt bra, men svaren lite sämre.