BREAKFAST OF CHAMPIONS

Vonnegut, Kurt

| 1991

Flag from en

119


In a frolic of cartoon and comic outbursts against rule and reason, a miraculous weaving of science fiction, memoir, parable, fairy tale and farce, Kurt Vonnegut attacks the whole spectrum of American society, releasing some of his best-loved literary creations on the scene.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

D

Dan Katz

2017-03-14

Betyg

Denna bok är min bibel! Kurt V. är en mästare på att skriva enkelt och samtidigt intelligent. Genom att skala bort allt onödigt i sin prosa ger han i alla fall mig aha-upplevelser på löpande band. Jag märker i mitt arbete som psykolog att många människor går bort sig i sina tankar om livet. De ser inte det uppenbara, det väsentliga. De ser inte skogen för alla träd. Vonnegut ser skogen.

Henrik Andersson

2014-06-29

Betyg

En annorlunda berättelse från Vonnegut, det är som att han använt boken för att få ur sig en massa tankar som ligger och gnager. Vi får en del Kilgore Trout som aktiv karaktär vilket är väldigt kul att se. Kurt skriver sen in sig själv i historien och fin meta uppstår. USA får en hel del kängor också, all in all en stabil underhållande läsestund, som alltid med Vonnegut.

P

Pontus Fjällman

2014-05-10

Betyg

Den enda Vonnegut boken jag läst hittills som varit precis lika klockren i mittendelen och slutet som början. Han skapar en helt egen värld och jag skulle definitivt säga att det är hans mest läsvärda bok av de jag tagit mig igenom. Frågan är däremot om det kanske är bra att börja med en annan bok så man kommer in i hans stil innan man tar sig an denna mycket underhållande bok.

Dan Bestman

2012-06-27

Betyg

Skön bok där den återkommande favoritkaraktären Kilgore Trout får mycket utrymme.