Bränt barn söker sig till elden

Bränt barn söker sig till elden är en självbiografisk roman av sällsynt kraft och glöd. Utan varje spår av sentimentalitet varvar Cordelia Edvardson minnesbilder av sin barndom i Berlin med skildringen av den svarta vardagen i Auschwitz läger. I bakgrunden tonar även en klarögd och känslig berättelse fram om en komplicerad mor-dotterrelation. Det handlar även i hög grad om den vrede och ångest som hon bär med sig när hon sedan kommer till Sverige. Och om sin besatthet av det förflutna - och av att ha överlevt. Boken utkom första gången 1984.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Teresia Kjellgren

2014-03-24

Betyg

Det är en viktig bok för att påminna världen om det fruktansvärda som hände under andra världskriget. En bra bild också av hur det var sen, för de som överlevde.

S

Sara .

2013-08-15

Betyg

Det är en kort bok men varje ord är tungt, sorgset eller ilsket, vilket gör det till en ansträngning att läsa. Jag blev tvungen att ta en paus ett tag för att kunna läsa ut boken. Detta hemska livsöde förtjänar att läsas av många, många. Något som Förintelsen får inte hända igen.

H

Helena Almqvist

2013-05-07

Betyg

Kass skrivstil, kan vemsomhelst skriva en bok eller? Hon pratar om sig själv men skriver hela tiden flickan eller barnet?! Bättre om hon använt en professionell författare till hjälp.

Josefine Ejebjörk

2013-01-05

Betyg

Intressant berättarteknik där det gick från olika tidpunkter. Den här tekniken gör också att tiden i koncentrationslägerna ses från ett nytt perspektiv.

Anne M

2011-11-10

Betyg

Befriande osentimental och tunn (till formatet, inte innehållet).