Lasse och Maja rycker ut!Sommarlugn vilar över Valleby. Lasse och Maja passar på att storstäda i deckarbyråns lokaler. Under en välförtjänt rast läser Lasse i tidningen om bränderna som härjar i den lilla staden. Och, som alla vet, en olycka kommer sällan ensam. Efter varje släckningsarbete har nästa katastrof uppdagats: hos juveleraren Muhammed Karat är ett dyrbart guldhalsband försvunnet, och Barbro Palm på museet blir förfärad när hon upptäcker att den dyrbara vasen från Ming-dynastin är stulen! Lasse och Maja släpper allt och kommer till undsättning!Lättläst, men inte lättlöst, är parollen bakom LasseMajas detektivbyrå - en av Sveriges största barnbokssuccéer genom tiderna med ca 15 miljoner böcker sålda världen över och översatta till ett 40-tal språk. Martin Widmarks charmiga berättelser tillsammans med Helena Willis skruvade bilder gör varje LasseMaja-bok till ett oemotståndligt...
2021-12-16
Den här boken är skriven av Martin Widmark. Den handlar om att det blir mystiska bränder och precis efter bränderna har något blivit stulet. Det blev bara bränder där det var nya brandsläckare. Jag ger den 3 av 5 för den var så lättläst. Av Cornelia
2021-12-15
Maja och Lasse har gjort en deckarhandbok till Folkes och Eskil för att de vill också bli detektiv. Maja och Lassa har skrivit fakta i deckarhandboken.
2021-12-06
Super bra bok då man inte kunde tro att greven lurades. Jag rekommenderar den här boken men det är lite rörigt jag fick läsa om några sidor för att förstå vad som hade hänt.
2021-12-06
Klass 2011 åk 4 Viktoriaskolan
2021-11-28
Den var väldigt spännande och det var väldigt mycket humor i den. /Casper
2021-11-22
Den handlar om två personer som har hittat massa silver och sen så ahr presten tapat bort sina stövlar.
2021-11-22
En spännande bok med mycket lösningar och mycket som är planerat men man kunde nästan lista ut hur det egentligen var på en gång. En enkel bom som jag rekommenderar för någon yngre runt 7 eller 6 år
2021-11-21
gillar super mycket för att den där kinesiska grejen som var stulen var super gammal
Klass 2011 åk 4 Viktoriaskolan
2021-11-16
Boken var bra för att mysteriet var bra och att det var spännande.
2021-11-16
Lasse,Maja och byn blir bjudna till grevens slott. Där får de choklad provning. Alla tycker att chokladen är jätte god. Men egentligen s är chokladen köpt från super-livs. Och de skulle cykla till slottet. Greven har tagit alla tavlor och allt fint till stora salen. Greven och hans bethjant tänker rymma och låsa in de andra och det var därför betsjanten låste cyklarna så då inte skulle komma bort ifrån slottet. Men som i alla böckerna löser Lasse och Maja mysteriet och greven och betsjänten åker fast.
2021-11-10
I denna bok är det så mycket spänning då kyrkan står på spel men så klart så hinner detektiverna stoppa branden och ta reda på vem det var som orsakade bränderna och vem det var som stall alla värdefulla föremål. En super bra bok som jag verkligen rekommenderar.
2021-10-22
boken var bra det var väldigt många saker som hände den det var en greve som ägde en ö som det var kakao planter på det var många som ville skriva under kontrakt att dom vill vara med och käna miljontals pengar ön låg vid jamaica on var stor greven köpte ön för nåra tusen men idag var den värd typ en miljon men finns ön är kontrakten riktiga det får du reda på i boken!
2021-10-18
Boken handlade om en greve som vill bjuda på choklad. Greven försvinner sedan spårlöst och Lasse och Maja gör allt de kan för att hitta honom. Jag tyckte att denna boken var bra och rolig. Boken passar dem som gillar mysterium och slott men framför allt choklad.