Ringberg, Anna

| 2010

Flag from sv

37


Hallå vafan kom in. Lasse fyller sextiofem och ordnar fest. För första gången på tjugo år ska sonen komma till stugan och Lasse har planerat länge. Köpt dyr landgång, lånat porslin, städat och fejat för nu ska fan grabben få se att man reder sig själv.Men det som inte får hända händer: Boys, Lasses hund, fajtern och bästisen, försvinner. Det är kallt ute och Boys har inget täcke på sig. Och det är ingen jävla schäfer vi snackar om utan en rashund, en tanig whippet med tunn päls och känsliga tassar. Lasse ropar och ropar, men ingen hund syns till. Det måste vara grannarnas fel. Redan motarbetar dom Lasse på samtliga fronter, gör allt för att knäcka honom.Och Lasse känner sig rätt nere, fastän han fyller år, men har man sagt att man ska ha fest så får man stå vid sitt ord. Gästerna fyller stugan, korkar upp, drar dom vanliga historierna. Och så kommer den efterlängtade grabben, med ett hundbett...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cecilia Fredriksson

2012-07-28

Betyg

Brukar inte tycka om denna typ av litteratur, men denna hade något speciellt. Fin skildring av huvudkaraktären och hunden Boys. Ibland så hemskt att jag måste lägga ifrån mig boken en stund för att kunna ta in det som står.

Annika Olsson

2011-11-30

Betyg

Tyckte mycket om den här boken. Det var inte utan att det föll några tårar.

Malin H

2011-08-17

Betyg

om personer (och djur) som sällan kommer till tals i romaner. om nästan nyktra alkolholisten Lasse som försöker. försöker att ha en fina och fungerade relationer till sin son, sina vänner och sin arbetsträning. Romanen byggs kring kärleken till hunden Boys. I bakgrunden skymtar ett inte helt sunt förhållande till numera döda mamman, liksom övergrepp (?) på sonen. Gillar hur sexualitet tas upp lite flytande sådär.

Fiona *

2011-07-08

Betyg

Tja... med långt a.

Britt-Marie Kullin

2010-08-10

Betyg


Den här romanen, Anna Ringbergs debutbok, tyckte jag mycket om. Den var välskriven, lättläst, engagerande, känslosam och väldigt, väldigt bra. Kan helt klart rekommendera den till alla.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )