Boy from the Woods

Coben, Harlan

| 2020

Flag from en

17


Thirty years ago, a child was found in the New Jersey backwoods. Living a feral existence and with no memory of his past, the locals just called him Wilde. Now a former soldier and security expert, Wilde lives off the grid, shunned by the community - until they need him. A child has gone missing. Her family suspect she's only playing a disappearing game. Nobody seems concerned except for criminal attorney Hester Crimstein, who contacts Wilde and asks him to use his unique skills to find the girl. But even he can find no trace. One day passes, then another, then a third. On the fourth, a human finger shows up in the mail. And now Wilde knows this is no game. It's a race against time to save the girl's life - and expose the town's dark secrets.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Helt ok men enligt mig inte någon av Cobens bästa

M

Monica Bäckelin

2021-01-25

Betyg

Bra, spännande, och välskriven.

Britt-Marie Kullin

2021-01-18

Betyg

Harlan Coben - Pojken från skogen - Betyg: 4 av 5 - 📚 - Det här är den nittonde boken som jag läser av Harlan Coben. Hans serie om sportagenten Myron Bolitar tycker jag inte är speciellt bra. Men alla hans fristående böcker tycker jag är mycket bra. Den här boken, hans senaste och nyutkomna bok, Pojken från skogen, var också bra. Men tyvärr så tyckte jag nog att den var något sämre än hans tidigare böcker. Fast jag kan ändå absolut rekommendera boken.

Jennifer Johansson

2021-01-05

Betyg

Tack till Bookmark förlag för recex!

Pojken från skogen handlar om en pojke som hittades i skogen på USA:s östkust, som överlevt helt ensam utan mänsklig kontakt, och inget minne av vem han är eller vart han kommer ifrån. 30 år senare återvänder han för att bo i skogen, efter att ha lämnat en lovande karriär i militären. En dag försvinner en flicka spårlöst och Wilde blir indragen i fallet och tvingas där igenom återvända till samhället han aldrig passade in i.

Jag har läst några thrillers av Harlan Coben tidigare och gillar alla mycket. Men, den här föll jag inte lika hårt för. Jag tyckte att det var lite väl för många trådar uppe samtidigt och att alla inte riktigt löstes upp och fick svar på. Jag tyckte också att det hade varit intressant att få veta mer om Wilde, eftersom han ändå är en så pass viktig karaktär. Eftersom man inte fick veta så mycket om honom så var det även svårt att känna sig med berättelsen och inne i den, utan det blev mer att man tittade på.

Men, precis som Cobens tidigare thrillers är ju även den här en bladvändare, med flera handlingar som går in i varandra och skapar en dynamik i berättelsen som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Kapitlen är korta och karaktärerna många, vilket både gör det roligt men också utmanande att hålla koll på vilka alla är samtidigt som man försöker gissa sig fram till vem som är boven i dramat. Jag gillar också mycket att alla hans karaktärer känns väldigt verkliga och gråa (varken onda eller goda), vilket gör det lätt att känna medlidande och tillit till karaktärerna. Även om det här inte var min favorit av honom så ser jag oerhört mycket fram emot att läsa hans kommande böcker!

Rekommenderar till dig som gillar thrillers med många handlingar som löser sig lite mer och mer ju längre in i berättelsen man kommer, starka kvinnliga och manliga karaktärer och thrillers vars fokus inte är på mäns våld mot kvinnor.

V

Villivonkansbooks

2021-01-05

Betyg

Det har blivit lite av en tradition att läsa en ny bok av Harlan Coben runt nyår varje år och så blev det också i år. Coben är skicklig på att fånga in läsaren redan vid första kapitlet och för att sen hålla greppet kvar om läsaren ända till slut. Det är en bok som man sträckläser bara för att få veta hur det går och den är bra även om jag inte tycker att det är hans främsta bok. Jag är inte helt förtjust i hur författaren knöt ihop en del trådar på slutet och hade önskat lite andra vinklar där. Jag kan dock inte förtydliga det så mycket mer utan att spoila avgörande delar i boken. Det märks ju att författaren kan det här med att skriva thrillers som bjuder på oväntade vändningar, men jag tycker nog att de på senare år är ganska snarlika och det är lite svårt att hålla isär dem. Själv föredrar jag böckerna som Coben skrev i början av sin författarkarriär mer!