2024-03-06
En jttebra bok om en mrk sida av samhllet. Tung lsning, berr en illa. Angelgen och borde p stt och vis lsas av alla, men knsliga personer varnas d den innehller mycket realistiska skildringar av sextrafficking och mnniskohandel, kvinnofrtryck, vldtkt, vld.
2017-11-27
Jag tyckte att boken var fantastiskt bra. Ruggigt spnnande och svr att lgga frn sig.
2017-08-22
En av de bttre bcker jag har lst, med ovntat slut som sitter kvar lnge i tankarna.
En av de bsta av frfattarparet, nu har jag lst alla. Box 21 r smutsig och r, men ocks mnsklig och tnkvrd. Slutet lmnade ngra trdar som inte trasslades upp, men trots detta r det en strcklsarbok som drjer sig kvar i mina tankar efter lsningen. Frfattarna knns trovrdiga och jag blir ibland illa berrd av det de vill frmedla. Viktig bok!
Jag har svrt att komma in i denna boken. Den ger mig ingen lsgldje och r inte bladvndare. Den har tv olika spr som inte har med varandra att gra frutom fr att binda ihop historien och fr att man skall frst. Dock lmnar den mig tnkande och man frstr att sdant hr pgr dagligen hr i Sverige.
2014-03-11
Roslund och Hellstrm tillhr mina favoritfrfattare som lyckas med att ta upp olika samhllsproblem i sina deckare.
2011-10-10
Mycket bra skriven och berttelsen engagerar verkligen. det r inte ofta jag blir riktigt frbannad nr jag lser en bok men Dimiti hallick jvel gr mig fullstndigt vansinnig. Man undrar ju vad det r med mnskligheten fr att det som hnder i boken hnder ju tyvr ocks i verkligheten. Mycket spnnande. rekommenderas varmt.
2011-10-03
Bsta svenska deckare jag lst. Vldigt gripande historia om ett Sverige man inte ser.
Verkar som om jag r en av f som inte lskar den hr boken. Minns att den lg hgt upp p boktopplistor hos tex pocketshop och adlibris men det r inte fr att jag r besviken som jag r arg, utan fr att karaktrerna i boken gr mig s gruvligt frbannad. Tror inte jag kan fortstta lsa ngot mer av Roslund och Hellstrm. [...]
Ls hela recensionen p min blogg:
2011-03-09
"Lste" den som ljudbok och i det formatet knns sprk och karaktrer lite vl trista och kalla. Kanske knslan varit en annan om jag lst den.
Sedan har jag lite svrt fr litteratur som gr mig arg och frbannad. Det r inte lsknslan jag r ute efter.
2011-02-15
Insiktsfull och stark berttelse. Han vet ofta vad han skriver om.... eller s tror man det i alla fall.
2010-11-08
Att mnet r aktuellt och viktigt kan inte rdda en bok som r dligt skriven, frutsgbar och fylld av upprepningar.