Box 21

Roslund & Hellstrm

| 2012

Karin Wallmark

2024-03-06

En jttebra bok om en mrk sida av samhllet. Tung lsning, berr en illa. Angelgen och borde p stt och vis lsas av alla, men knsliga personer varnas d den innehller mycket realistiska skildringar av sextrafficking och mnniskohandel, kvinnofrtryck, vldtkt, vld.

Jennie Faxe

2021-11-15

Mycket gripande och bra lsning.

Mats Brandberg

2021-10-17

Denna duo har skrivit mnga mycket bra bcker,

Marika Steffensen

2021-08-14

Verkligen en fantastiskt intressant och spnnande bok.

Andrea Kliger

2019-11-18

Bra deckare!

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Spnnande och jag lste ut den p ngra timmar!

R

Ronnie Videli

2018-10-07

Eva Petersson

2017-11-27

Jag tyckte att boken var fantastiskt bra. Ruggigt spnnande och svr att lgga frn sig.

Karin Johansson

2017-08-22

En av de bttre bcker jag har lst, med ovntat slut som sitter kvar lnge i tankarna.

Anja Kernen

2017-06-24

Har lst boken,lite seg i brjan.

Helena Nilsson

2017-02-21

Kort sagt: Bra!

Marina Pedersen

2016-10-15

Trkig

Maria Jacobsson

2015-06-28

En av de bsta av frfattarparet, nu har jag lst alla. Box 21 r smutsig och r, men ocks mnsklig och tnkvrd. Slutet lmnade ngra trdar som inte trasslades upp, men trots detta r det en strcklsarbok som drjer sig kvar i mina tankar efter lsningen. Frfattarna knns trovrdiga och jag blir ibland illa berrd av det de vill frmedla. Viktig bok!

Theresa Gyllander

2014-08-23

En helt fruktansvrd bok som jag nskar att jag inte lst.....samtidigt som jag inte kunde lgga den ifrn mig.... Ls den och frst vad som pgr i vrlden!

Yvonne Larsson

2014-07-22

Nja, det tog mig drygt halva boken innan jag kommit in i den. Trafficking r ngot som hnder p riktigt, och det kndes mest som en reportagebok. Handlingen kndes vldigt frutsgbar.

Ida

2014-07-22

Jag har svrt att komma in i denna boken. Den ger mig ingen lsgldje och r inte bladvndare. Den har tv olika spr som inte har med varandra att gra frutom fr att binda ihop historien och fr att man skall frst. Dock lmnar den mig tnkande och man frstr att sdant hr pgr dagligen hr i Sverige.

Teresia Kjellgren

2014-07-19

3,5 p. Bra. Tyckte Odjuret (deras frsta bok) var bttre men den hr r absolut lsvrd. En viktig frga. Det r en bladvndare och en bra deckare som dock inte nr nda fram till max pong.

Katarina Johansson

2014-03-11

Roslund och Hellstrm tillhr mina favoritfrfattare som lyckas med att ta upp olika samhllsproblem i sina deckare.

Annelie Eriksson

2013-08-21

Bra, otck och tnkvrd!

O

Olga Lund

2013-03-30

R&H fortstter i samma stil. Jag kan ju personligen tycka att boken r inte lika stark som deras frsta men vill man lsa en lite annorlunda polisdeckare s passar den hr bra.

R

Rune Linder

2013-01-15

En ovanlig deckare. Vrd att lsa liksom de vriga
av R&H

margaretha grn

2012-11-12

lika bra som vanligt toppen betyg.

jn dvd

2012-08-15

Boken saknar de dr vanliga inslagen av krlek och romantik. Allt som finns bestr av misr, hat, frtvivlan, vnda och frtryck. Lter kanske deppigt? Jo, men mycket lsvrd och du lmnas som vanligt inte oberrd av de skickliga frfattarna.

Peter L

2012-06-17

Knivskarp och otck. En bok som gr en bde upprrd och cklad.

Spnnande, men hade frvntat mig mer av denna bok

malin norbck

2012-02-16

Spnnande. Lite frutsgbar.

C

Caroline Karlsson

2012-01-26

En bra spnningsroman om ett viktigt - och vidrigt - mne.

P

Per Nilsson

2012-01-23

En riktigt ruskig historia, den mrka sanningen bor inte lngt ifrn oaa.

Spnnande frn frsta sidan.

Mats Sigfridsson

2011-10-10

Mycket bra skriven och berttelsen engagerar verkligen. det r inte ofta jag blir riktigt frbannad nr jag lser en bok men Dimiti hallick jvel gr mig fullstndigt vansinnig. Man undrar ju vad det r med mnskligheten fr att det som hnder i boken hnder ju tyvr ocks i verkligheten. Mycket spnnande. rekommenderas varmt.

Josef Bjursll

2011-10-03

Bsta svenska deckare jag lst. Vldigt gripande historia om ett Sverige man inte ser.

Anna Idrestam

2011-09-23

Obehaglig som alla bcker av detta frfattarparet. Fr en att tnka till att det finns mycket i det svenska samhllet som man, tack och lov, inte kommer berring med alltfr ofta.

Miriam T

2011-07-25

Verkar som om jag r en av f som inte lskar den hr boken. Minns att den lg hgt upp p boktopplistor hos tex pocketshop och adlibris men det r inte fr att jag r besviken som jag r arg, utan fr att karaktrerna i boken gr mig s gruvligt frbannad. Tror inte jag kan fortstta lsa ngot mer av Roslund och Hellstrm. [...]

Ls hela recensionen p min blogg:

Lovisa S

2011-06-21

Helt ok bok, nnu viktigare frga som berr. Boken sporrar visserligen till att lsa mer av frfattarna men sporrar framfrallt till att stdja organisationer som Ecpat.

Camilla Forssn

2011-05-01

Bra och tnkvrd bok om ett vldigt angelget mne, trafficking. Men ocks en inblick i polisens mnga gnger maktlsa vardag.

Anette Marcusson

2011-03-15

Tycker Roslund mm skriver s man bara vill lsa mer och mer

heidi carlsn

2011-03-10

Spnnande och lite tnkvrd bok. Skulle kunna hnda i verkligheten. Klart lsvrd, som de andra bckerna r av frfattarna.

Maria Lindh

2011-03-09

"Lste" den som ljudbok och i det formatet knns sprk och karaktrer lite vl trista och kalla. Kanske knslan varit en annan om jag lst den.
Sedan har jag lite svrt fr litteratur som gr mig arg och frbannad. Det r inte lsknslan jag r ute efter.

Elin Stenblom

2011-02-20

Deckare utver det vanliga.

Eva Svensson

2011-02-15

Insiktsfull och stark berttelse. Han vet ofta vad han skriver om.... eller s tror man det i alla fall.

Jon Eriksson

2010-11-08

Att mnet r aktuellt och viktigt kan inte rdda en bok som r dligt skriven, frutsgbar och fylld av upprepningar.

Johanna Lindell

2010-11-01

Fantastiskt spnnande bok. Hade inte slutet varit s irriterande hade den ftt en solklar femma.