2024-03-06
En jättebra bok om en mörk sida av samhället. Tung läsning, berör en illa. Angelägen och borde på sätt och vis läsas av alla, men känsliga personer varnas då den innehåller mycket realistiska skildringar av sextrafficking och människohandel, kvinnoförtryck, våldtäkt, våld.
2017-11-27
Jag tyckte att boken var fantastiskt bra. Ruggigt spännande och svår att lägga från sig.
2017-08-22
En av de bättre böcker jag har läst, med oväntat slut som sitter kvar länge i tankarna.
En av de bästa av författarparet, nu har jag läst alla. Box 21 är smutsig och rå, men också mänsklig och tänkvärd. Slutet lämnade några trådar som inte trasslades upp, men trots detta är det en sträckläsarbok som dröjer sig kvar i mina tankar efter läsningen. Författarna känns trovärdiga och jag blir ibland illa berörd av det de vill förmedla. Viktig bok!
Jag har svårt att komma in i denna boken. Den ger mig ingen läsglädje och är inte bladvändare. Den har två olika spår som inte har med varandra att göra förutom för att binda ihop historien och för att man skall förstå. Dock lämnar den mig tänkande och man förstår att sådant här pågår dagligen här i Sverige.
2014-03-11
Roslund och Hellström tillhör mina favoritförfattare som lyckas med att ta upp olika samhällsproblem i sina deckare.
2011-10-10
Mycket bra skriven och berättelsen engagerar verkligen. det är inte ofta jag blir riktigt förbannad när jag läser en bok men Dimiti hallick jävel gör mig fullständigt vansinnig. Man undrar ju vad det är med mänskligheten för att det som händer i boken händer ju tyvär också i verkligheten. Mycket spännande. rekommenderas varmt.
2011-10-03
Bästa svenska deckare jag läst. Väldigt gripande historia om ett Sverige man inte ser.
Verkar som om jag är en av få som inte älskar den här boken. Minns att den låg högt upp på boktopplistor hos tex pocketshop och adlibris men det är inte för att jag är besviken som jag är arg, utan för att karaktärerna i boken gör mig så gruvligt förbannad. Tror inte jag kan fortsätta läsa något mer av Roslund och Hellström. [...]
Läs hela recensionen på min blogg:
2011-03-09
"Läste" den som ljudbok och i det formatet känns språk och karaktärer lite väl trista och kalla. Kanske känslan varit en annan om jag läst den.
Sedan har jag lite svårt för litteratur som gör mig arg och förbannad. Det är inte läskänslan jag är ute efter.
2011-02-15
Insiktsfull och stark berättelse. Han vet ofta vad han skriver om.... eller så tror man det i alla fall.
2010-11-08
Att ämnet är aktuellt och viktigt kan inte rädda en bok som är dåligt skriven, förutsägbar och fylld av upprepningar.