Bowie - Album för album

Hewitt, Paolo

| 2012

David Bowie var en av de största rockikonerna och han slog igenom med albumet The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.. I praktverket Bowie - Album för album firas det legendariska albumet, boken innehåller massor av unika och tidigare opublicerade foton. I samband med 40-årsjubiléet för David Bowies legendariska album The Rise & Fall of Ziggy Stardust & the Spiders from Mars kommer denna unika retrospektiv, en hyllning till en av populärmusikens främsta pionjärer. Författaren Paolo Hewitt presenterar alla David Bowies studioalbum i detalj. Boken innehåller kommentarer från dem som arbetade med skivorna, inklusive musiker, tekniker och Bowie själv; samtida recensioner och intervjuer; alla skivomslag reproducerade i verklig storlek samt en mängd unika och tidigare opublicerade foton.

Paul Karlsson

2016-02-12

Nu har jag precis läst ut den här boken som berättar lite om David Bowies karriär album för album. Så jag ska nu förmedla med denna korta recension vad jag tyckte om boken.

Det var en väldigt detaljerad och givande dokumentation av hans karriär. Det berättas lite om varje album han har gjort och ibland även hur man ska tolka de originella texter som varit lite av Bowies signum genom åren. Samt får även veta mycket kring arbetet med varje album och vilka unika sätt han använde sig av för att skapa sina tidlösa klassiker. Det står även lite om specialprojekt han medverkat i som filmmusik och band han varit medlem i. Jag kan helt klart rekommendera boken för den som vill ha inblick i David Bowies väldigt långa karriär. Boken är lättläst och utformad med korta, men informationsfyllda kapitel om varje album. Det enda som är lite trist är att boken gavs ut någon gång efter Bowies album "Reality" som kom ut 2005. Så hans två senaste album står det därför inget om. Men utöver det så är det en väldigt bra bok med mycket intressant fakta och en massa fina bilder som kan relateras till alla de tidseror som beskrivs i boken.

Maria Larsson

2013-02-08

David Bowie vore inte David Bowie om han inte gjorde det man minst förväntar sig av honom. På sin 66-årsdag i år överraskade han omvärlden - som tagit för givet att han dragit sig tillbaka för gott - med ny singel och nyheten att han släpper ett helt nytt album i mars.

Och i väntan på nytt material kan man gå längs med minnenas aveny i Paolo Hewitts "coffeetablebook", "Album för album". Fantastiskt hantverk om Bowies alla utgivna skivor genom karriären, kryddat med kloka citat från huvudpersonen själv och vackra fotografier.

"Jag ångrar ingenting. Om jag måste titta tillbaka, vilket jag sällan gör, så brukar jag se på det förflutna mer som vingar än som bagage...".

Maria Larsson

2013-02-08

Ett måste för alla fans. Fantastisk sammanställning kryddat med citat från huvudpersonen själv och vackra fotografier.