Botanikern

Craven, M. W.

| 2023

Femte boken i serien om Washington Poe»Välkonstruerad intrig och halsbrytande tempo.« Lotta Olsson rekommenderar Botanikern i DN »Ska du läsa en deckare i år så är valet självklart, Botanikern är ett måste.« Bokfilosoferna »Det är välskrivet, spännande och trogna läsare kommer förmodligen framgent få trängas med nytillkomna fans vid utlåningsdisken på biblioteken.« Betyg: 4 av 5 - Anna Tjurfjell, BTJWashington Poes vänner är inte fler än att han kan räkna dem på ena handens fingrar, och en av dem är Estelle Doyle. Men läget ser illa ut för den självsäkra patologen efter att hennes far blivit mördad med två skott i huvudet. Estelle påträffas med spår av krutrester på händerna och hennes fotavtryck är de enda spår som leder fram till huset, som är inbäddat i nysnö. Samtidigt har en känd giftmördare som pressen kallar Botanikern skickat dikter...

Ewa H

2025-04-09

Spännande, trivsam, rolig och med en intrig så intrikat och udda att den blir fascinerande. Washington Poes liv och boende och sidekicken Tilly Bradshaws härliga personlighet hör till de faktorer som gör serien extra läsvärd.

L

Lars Persson

2024-07-31

Enligt mig ännu en fullträff av denna författare, Poe är som vanligt i sällskap med den något udda Tilly. En härlig historia och en riktig bladvändare

Monika W

2024-03-27

Läsningen i februari gick undan och jag behövde välja ännu en oplanerad bok. Då föll blicken på Botanikern. Femte delen i den här serien om Washington Poe och den underbara sidekicken Tilly. Jag fick den i julklapp förra året så den hamnade snabbt överst i läskön.

Naturligtvis inser jag att man faktiskt inte kan ha hur många "bästa deckarserien" som helst, men denna är helt klart i toppskiktet. Topp tre, tror jag, men det är svårt att rangordna dem. Exakt hur bra den är förstår man kanske att till och med jag är i fas.

Botanikern har en väldigt hög nivå, på både intrig och karaktärer. Jag skulle nästan kunna påstå att det kanske är väl många underligheter här, men vem bryr sig. Om det är bra utfört så köper jag det. Så otäck. Så spännande. Så rolig. Så smart.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/03/bok-botanikern-av-m-w-craven.html

Annika Olsson

2024-01-20

Monica Bäckelin

2023-08-26

Washington Poe serien är bra.
Spännande, välskriven, humor, intressanta karaktärer. Väntar på nästa.