Bortom portalen 2

Källner, Oskar

| 2018

Flag from sv

3


Mystisk örtmagi, interdimensionella brottsutredare, religiösa cyborger och isögda helveteshundar. Fantastikportalen presenterar stolt sin andra antologi med tio noveller från några av Sverige vassaste fantastikförfattare: KRAFTTIDER - Jenny Green REVAN - Anna Jakobsson Lund DEN ANDRES VAL - Christian Gripenvik LEVANDE DÖD - Gabriella P. Kjeilen PORTEN - KG Johansson THE HANG MAN - Hans Olsson FAMILJEGREJEN - Camilla Olsson ATTENTAT MOT KREOMEN - Eva Holmquist JAZZTIMMEN - Lupina och Didrik Ojala DÖDENS ÄNGEL - Oskar Källner ?En sprakande kavalkad, en enastående antologisom ger ytterligare dimension till ordet magisk.? - Katja Gilljam, Bokhuset

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Håkan Carlsson

2018-12-11

Betyg

Detta är andra antologin, läs här vad jag tyckte om den första, som Fafner förlag har gett ut som presenterar ett urval av de svenska förlagen och författare som ger ut och skriver inom fantastikens gränser. De har gått ihop och har en gemensam sida, Fantastikportalen, där man kan hitta de aktuella förlagen och deras författare.

Det kanske inte är så mycket mera jag kan lägga till från vad jag skrev om den första boken, så jag rekommenderar att ni läser vad jag tyckte om den. Än en gång så tycker jag att språket är riktigt bra i de olika berättelserna och att handlingarna är bra och fångar en. En del skulle jag till och med vilja se som en egen bok, för det kändes som att det fanns mer att ge.

Lite kul tyckte jag att det var att återkomma till Hans Olssons superhjältevärld (eller vad man skall kalla den). En alternativ verklighet där ett internetföretag har sålt piller som ger en superkrafter. Om ni gillar den berättelsen så kan jag rekommendera att man även läser hans e-novell Papperssvalan, läs här vad jag tyckte om den. En annan som jag gillade lite extra var Familjegrejen av Camilla Olsson som gav mig lite rysningar.

En sak som jag glömde skriva om första boken är att jag tycker det är en bra sak att de har haft en skrivtävling där alla kan delta. Och att vinnarbidragen är med i böckerna. Så dessa böcker presenterar inte endast de olika förlagens författare utan även nya röster som får sin chans att hitta läsare.

Än en gång så måste jag säga att detta, och den första delen, är ett bra val om man vill prova på lite olika genre inom fantastiken. Här finns skräck, sf, alternativa verkligheter och magi. Tror att alla kan hitta något som passar en, eller att man kanske upptäcker nya saker som man gillar. Som det står i förordet "Det sjuder i Fantastiksverige", och det håller jag med om.

http://hakanshylla.blogspot.com

Monika W

2018-05-05

Betyg

Jag var ju väldigt förtjust i den första Bortom portalen när den kom och ändå lyckades jag tydligen missa att det skulle komma ytterligare en antologi på samma tema. Tack och lov så blev jag uppmärksammad på detta av Oskar Källner. Läs mer på min blogg

Åsa Carlsson

2018-04-16

Betyg

I sin helhet bjuder novellsamlingen på ett brett spektrum fantastik. En väl vald stjärnmix ur vilken jag tror de flesta kan hitta sina alldeles egna favoriter, som känns lite extra tänkvärda och underhållande. Fullständig recension bokblogg: http://ibokhyllan.blogspot.se/2018/04/bortom-portalen-2-en-novellantologi.html