Bortom portalen

Källner, Oskar

| 2016

Flag from sv

7


Tondöda zombier, dunkla speglar, dränkta världar och en ondska bortom tid och rum. Fantastikportalen presenterar stolt elva noveller från några av Sveriges vassaste fantastikförfattare: EMMA 2.0 - Anita Mederyd MARINA - KG Johansson TIDSÖGAT - Hans Olsson DE VITA - Boel Bermann SJUNG, KÄRA SYSTER - Marcus Olausson EN HEMLIGHET I ÖKNEN DOLD - Lupina Ojala IRRBLOSS - Linda Hallgren OPPENHEIMER BLUES - Love Kölle VÄSKAN - Ida Tellestedt DE TOMMA - Alexandra Alexandersson JORMUNGAND - Oskar Källner ?En ren uppvisning i kreativitet och hantverksskicklighet. Lysande rakt igenom.? - Andreas Ljungström, Tentakelmonster

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Håkan Carlsson

2018-12-11

Betyg

Bortom Portalen är en antologi där vi möter elva författare, blandat med nya som redan utgivna. Om jag förstått det rätt så är det ett samarbete bland flertalet svenska förlag som ger ut böcker inom fantastiken. Så man kan se denna bok som en liten presentation på förlagens olika författare och även vilka förlag som finns där ute på svenska marknaden.

Boken får nog med så gott som alla genre som rör sig inom fantastiken. Det är fantasy, skräck, steampunk, dystopier, andra dimensioner, nanorobotar, zombieliknande virus. Ja allt rymmer inom bokens pärmar.

Novellerna håller hög kvalité när det kommer till språk och handling. En del är finstämda medans andra är riktigt brutala, en del har hopp andra är mörka. En sak som är gemensamt är att de alla innehåller en stor bit fantasi. Man tror att det kanske är på ett sätt, men så har författaren vridit det ett varv till. De har tagit klassiska scenario inom fantastiken och gjort det till en egen sak.

En helt perfekt bok om man är nyfiken men aldrig kanske har läst någon bok inom fantastiken, då man möter många undergenre så kanske man hittar vilken typ av berättelser som passar en bäst. Likaså för de som redan gillar genren men kanske vill upptäcka nya förlag och författare. Samt de som helt enkelt bara vill ha mer av genren.

http://hakanshylla.blogspot.com

Monika W

2016-04-22

Betyg

Det har förmodligen inte undgått någon att mitt hjärta klappar lite extra för science fiction och skräck, så när jag såg den här antologin visste jag att jag bara måste läsa den. Här får man sitt lystmäte i båda dessa genrer och som en bonus får man även lite fantasy. Och minsann hittar jag lite steampunk också, det allra första jag har läst. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/04/bortom-portalen-av-sveriges-vassaste.html