Bortom mammas gata

Här berättar Alexandra Pascalidou sin egen historia - om flykten till Sverige, uppväxten i förorten Rinkeby och alla önskningar som blev uppfyllda. Men också om utanförskapet, rasismen hon mött och rädslan den dag då nazisterna stod utanför hennes dörr. En resa som snirklar sig mellan drömmar som går i uppfyllelse och mardrömmar som besannas. Bortom mammas gata har belönats med Svenska PENs Bernspris och Kommunals Kulturstipendium. "Pascalidous verbala påpuckling sitter som en råsop i magen. Hon är kvick i ordvändningarna och slår bestämt. Men aldrig på dem som ligger. Hennes bok är ett styrkebesked." - Nerikes Allehanda "Pascalidou skriver naket och sjèlvutlèmnande, men behller all vèrdighet. Hon delar med sig av sina upplevelser, och det èr svrt att slita blicken frn trycksvèrtan..." - Västerbottens Kuriren "En stark bok. Ett viktigt inlägg i kampen mot intolerans, nynazism...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

ellen h

2012-02-17

Betyg

sjujävla bra.

Elisabeth Jönsson

2011-11-09

Betyg

Briljant! En kvinna som verkligen fått kämpa "i uppförsbacke". och brutit mot omgivningens förväntningar. Var får hon sin kraft och livsenergi?

Ulla Englund

2011-07-11

Betyg

Den här boken snabbläste jag direkt innan jag släppte ut den på BookCrossing och den var bättre än jag förväntat mig.

ly igano

2010-04-18

Betyg

boken är krävs att läsa för min svenska kurs... som invandrare är det väldigt intressant att läsa bortom mammas gata. Det hjälpte mig mycket att träna på min svenska.