
... ytterst spännande nutidshistoria om några av 1980-talets mest omtalade brottslingar, poliser och åklagare. För att inte tala om några väldigt spektakulära bombattentat. en riktigt bra berättelse är det. Gefle Dagblad Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil,sommarstuga och båt. En ordentlig och laglydig tjänsteman. Menså drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Lars Tingströms öde är ett av den senare delen av 1900-taletsmest märkliga. Han blev känd som Bombmannen och gjorde enunik livsresa från välbeställd tjänsteman till Kumlabunkern.Där fann han en vän: den för dråp dömde Bajonettmördaren. Enudda och livsfarlig vänskap växte fram mellan fängelsets väggar. Det blev starten till det mest omtalade brottet i modern tid iSverige. Advokaterna Ebervall & Samuelson har skrivit en roman om LarsTingströms liv, om hur samhällets övergrepp drev honom...
Visa mer
Recensioner
Betyg
"Mördaren i folkhemmet" var en riktig pärla och en solklar femma för mig, här blir det inte riktigt full pott även om den är bra. Den känns inte lika omsorgsfullt skriven med den nerv och inlevelse som gjorde boken om Olle Möller i romanform så rasande bra. Men det är lättläst och den har ett bra tempo hela vägen, även denna är i romanform. Avslutningen är en riktig tankeställare, speciellt för den som tror på större konspirationer än Christer Pettersson angående Palmemordet. Rekommenderas!
2015-05-13
Betyg
Spännande bok av ett författarpar som påstår att dom känner till bakgrunden till Palmemordet.
Betyg
För ett par år sedan så läste jag en annan roman av den här författarduon, som heter ?Mördaren i folkhemmet ? en roman om fallet Olle Möller?. Här är en länk till min recension av den boken.
Nu har jag läst författarnas nya bok, ?Bombmannens testamente?, som handlar om Lars Tingström. Den här boken var precis lika bra som den förra, och jag tyckte nog till och med att den var ännu lite bättre.
Att jag tyckte att den var bättre, det beror på att den här boken utspelar sig under tider som jag kommer ihåg. Boken om Olle Möller utspelar sig till största delen under fyrtio- och femtiotalet, medan den här boken utspelar sig till största delen under sjuttio- och åttiotalet.
Boken är ju till stor del dokumentär, men den är skriven i romanform.
Lättläst och spännande var den, och jag kan helt klart rekommendera den.