Bombmakaren och hans kvinna

Persson, Leif GW

| 2015

Bombmakaren och hans kvinna är en tänkvärd, underhållande och aktuell kriminalroman där Leif GW Persson låtit Lisa Mattei träda fram ur kulisserna som operativ chef på Säpo. Väntan är äntligen över. Författaren Leif GW Persson är åter med en ny stark kriminalroman. Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett telefonsamtal som förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap. "Detta är definitivt en av årets hittills bästa svenska deckare." - Ystads Allehanda

B

Bella S

2022-04-25

Bra bok och väldigt spännande.

Jonas Qarlsson

2020-06-05

Slutade vara ett sömnpiller halvvägs in ungefär, men även andra delen lämnade en hel del att önska - framför allt slutet..

Mats Sigfridsson

2017-03-21

En av de bättre GW böcker jag läst. Det är en intressant inblick i säkerhetspolisens arbete. Dessutom en hel del humor och hyfsat spännande. Reine Brynolfsson är dessutom en fantastisk uppläsare.

Martin Ljungqvist

2016-11-23

En svensk kriminalare där man får följa Säkerhetspolisens arbete efter ett tips om ett planerat terrordåd. Författaren har ett trovärdigt gestaltande av polisarbete, vardaglig närvaro, huvudpersonen gestaltas väl i början, många saker förklaras på ett bra sätt och historien är enkel att följa, det finns teorier om intressanta konspirationer och många saker känns välbalanserade i berättandet, det verkar som att författaren har ansträngt sig för att göra den könsbalanserad. Men den är baktung och långrandig, redogörelser förekommer då och då, bilden av islam blir lite skev - ännu en historia med mestadels västerländska poliser och muslimer som bad guys. Till sist kommer ett klimax men slutet faller platt. Inalles en helt ok kriminalare och småputtrande underhållning.

Maria Jacobsson

2016-10-07

Detta var den sämsta boken jag läst av GW. Jag brukar gilla hans böcker, men i denna hände det nästan ingenting, förutom de sista sidorna. Trots detta läste jag ut boken, GW har ju ändå en viss trovärdighet som författare. Kanske är det så här tråkigt att jobba på SÄPO i Sverige?

Thommy Stenström

2016-07-19

Jag vill sätta en fyra i betyg

Men den är väldigt lång och det händer inte så mycket egentligen

Men så här är det nog i verkligheten också
Det går liksom inte korta ner något

GW vet vad han skriver om därför måste man läsa hans böcker

Det är ju intressant med veklighets skildringar även om det är en fiktiv bok så tror jag att det skulle gå till så här i verkligheten

Susanne Rydvald

2016-02-26

Nu blir det dags att gå i pension GW !

B

Björn Math

2016-01-04

Bättre kan GW. Måste dock läsas.

O

Olle Frohm

2015-10-26

Jösses vad segt. Har tagit mig 7 timmar in i boken med stor möda. Tveksamt om jag står ut med de 8 timmar som återstår. Känner inte igen GW här. Absolut inget händer, pratigt och långa utsvävningar i jag vet inte vad. Försöker karln bara fylla ut tiden här? Riktigt dåligt tyvärr.

S

Stefan Teppas

2015-10-12

Lite seg i mitten. Minst 100 sidor kortare skulle få boken att bli tätare och mer spännande. Jag ger 3,5 + på skalan iallafall.

U

Ulf Pettersson

2015-09-20

bättre än Pinnochios näsa, dock lite våldsamt slut. Man fick bra inblick i Säpos verksamhet

Jan Svensson

2015-08-19

Når inte riktigt ända fram även om idén känns kul. Åtminstone 150 sidor för mycket ointressant på mitten. Men slutet är bra och roligt att han gjort en Hitchcock och skrivit in sig själv i berättelsen med alter ego.

Jan Banan

2015-08-16

Boken får en trea för att den sticker ut som en annorlunda GW. En ganska seg historia som i mitt fall räddas av att jag besitter lokalkännedom på den aktuella orten. #.an är svag

Y

Yngve Carlsson

2015-08-14

Inte den bästa av LGW med fångade mitt intresse efter 414 sidor. Klart läsbar.

Fiona *

2015-08-04

Med tanke på relativt stor kännedom om nämnda stad med dess problematika och även att nämnd tvärgata finns där ett villaområde spelar en stor roll, stämmer det förvånansvärt väl trots en del vidlyftiga gester som är en författares rättighet. Gillar karln!

Lena ss

2015-08-03

Tänkvärd aktuell historia. Lite plats för Bäckström, tack. GW P har sin still, jag gillar den o klart mycket bättre än de flesta andra svenska kriminal romaner.

Kristina Wiklundh

2015-07-28