Bombi Bitt och jag

När Fritiof Nilsson Piraten gav ut sin debutbok Bombi Bitt och jag blev han berömd lika fort som man går över marknadsängen vid Kivik en berömmelse som till stor del bottnar i hans tidlösa berättarkonst. Bombi Bitt och jag var ingen bok med stark anknytning till sin samtid. Piraten hade varit verksam som advokat, men nu ville han berätta, och hans berättarideal återfinns i den äldre litteraturen: hos Homeros, hos islänningarna, hos Rabelais, men också hos mer sentida författare, såsom Mark Twain, August Strindberg och Hjalmar Bergman. Genom åren har Bombi Bitt och jag utkommit i ständigt nya bokupplagor, den har filmatiserats, gått som teveserie, satts upp som teater och översatts till flera språk. Denna utgåva ingår i nyutgivningen av samtliga böcker som Piraten skrev och gav ut under sin levnad. Lycklig den som för första gången får denna bok under naglarna, skriver Magnus Öhrn i sitt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mattias Renström

2013-05-12

Betyg

Klassiker hit och klassiker dit, jag vet inte om den håller. En svag trea för en händelsefattig historia som inte skapar så mycket känslor alls hos läsaren, men som är trivsam och har en behaglig ton och tidsanda.

Peter F

2011-07-18

Betyg

En av de första böcker jag läste. Inte av fri vilja, utan som en uppgift i skolan.

C L

2011-05-23

Betyg

Vilka rackare! Bombi Bitt och jag är en fantastisk skildring av små pojkars busiga och livliga fantasi. De hamnar i alla möjliga situationer där Nilsson Piraten lyckas fånga pojkarnas lurighet! Underhållande, smått annorlunda ? och en reseskildring tillbaka i det lantliga Sverige.

Alf Ödlund

2010-04-21

Betyg

Kommentera...

Karin .

2010-03-09

Betyg

Härlig bok OCH bra tv-serie (1968). Jag var SÅ förälskad i Stellan Skarsgård, som spelade Bombi Bitt i tv-serien :)

Thomas Rosswall

2010-01-15

Betyg

Vilka skrönor! Som Magnus Öhrn säger i sitt Efterord: "Lycklig den som för första gången får denna bok under naglarna". Magnus har bu rekommenderat att jag läser "Historier från Färs". Varken Ad Libris eller Bokus vill bekräfta min beställning. Så går det när man bor i Frankrike och vill ha leverans i Stockholm.

Charlotte Karlsson

2010-01-10

Betyg

Ljuvlig skröna. Hans Alfredsson läser så bra!

Betyg

Härliga skrönor! Min farmors bror kunde berätta, han.

richard damberg

2009-07-01

Betyg

På baksidan står " lyckliga du som ännu inte har läst Bombi Bitt!" Så är det verkligen!!! Vilken rövarhistoria!!! Jag läser den varje sommar!