Ljudbok

Boken om Joe

Tropper, Jonathan

| 2015

Flag from sv

264


Joe Goffman är 34 år gammal och har gjort sig en förmögenhet på sin debutbok, "Bush Falls". Det är en utlämnande, självbiografisk roman om hans uppväxt, som inte bara blottar hans innersta hemligheter, utan också avslöjar allt han vet (och inte vet) om alla andra i den lilla staden där han växte upp. Detta har inte oroat Joe, inte ens efter att boken filmatiserats med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, eftersom han inte varit i sin hemstad på 17 år och heller aldrig tänker återvända. Men en natt väcks han av ett telefonsamtal, som förändrar allt. Joes far har fått en stroke och ligger i koma och Joe måste komma hem. Troppers  lanserades i Sverige av Gilla Böcker förlag och har mottagits med värme och hurmor. A Nice Noise har glädjen att sälja ljudböckerna och har hittills släppt: Sju jävligt långa dagar, Plan B, Fördelarna med en kollaps.   Om Jonathan Troppers böcker: "tragikomisk, smart...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mimmi Leander

2020-03-28

Betyg

Älskar Tropper

Betyg

OK bok, mer som en sitcom

Tommy -

2019-09-01

Betyg

Typisk Tropper-roman. Försöker ta tag i de svåra frågorna men gör det alltid med samma knep.

Sara Krondahl

2018-08-25

Betyg

Sämst av Troppers böcker! Jag älskar alla hans andra böcker (förutom plan B som var lite sådär) men denna är inte alls i samma klass! Platt på något vis, svårt att lära känna karaktärerna. Kände ingen sympati för Joe, det var som att man bara fick vara med om en del av hans tankar och känslor, och det gjorde att boken kändes en aning hastig och osammanhängande. Mycket mer klyschor än vad Tropper brukar använda sig av. Orealistiska scener på ett tråkigt sätt. Taskig dialog och ett ständigt glorifierande av busigt tonårsliv (vilket inte behöver vara fel i sig men som kändes rent av löjligt i denna bok) jag tycker att Sammys och Weynes historia var mycket mer intressant och hade gärna läst en bok om den.
Läs istället ”konsten att tala med en änkling” eller ”fördelarna med en kollaps” för att uppleva Tropper!

L

Lilla EM

2017-02-16

Betyg

Älskar Tropper! Liknande karaktärer i samtliga böcker men jag garvar högt i samtliga. Vackert.

Minna Matson

2016-04-18

Betyg

Jag hade gärna läst Bush Falls, den fiktiva boken som denna bok handlar om. Inbillar mig att den är bättre. Annars brukar jag hylla böcker med intelligent humor och böcker som växlar mellan dåtid och nutid. Men nja, något fattas.

H

Helena Reinedahl

2015-05-06

Betyg

Verkligt underhållande bok! Jag gråter och skrattar lite om vartannat, när jag inte håller skämskudden framför ansiktet. Jonathan Tropper har byggt upp berättelsen skickligt, och sparar godbitar som kommer fram lite då och då. Läser gärna fler av hans böcker.

Emma

2014-12-31

Betyg

Delvis tycker jag väldigt mycket om den, särskilt historien om tonårstiden med Wayne och Sammy. På något ställe rörde berättelsen mig till tårar och jag kommer alltid tycka bra om böcker som åstadkommer det. Boken har mycket mer allvar än humor i sig och jag tror att den kanske borde haft ännu lite mer av allvaret. Jag tycker igen att det är väldigt mycket Hornby över författarens sätt att skriva... Här irriterade jag mig på Joes skitstövelkaraktär och att han plötsligt försöker reparera allt. Det känns som att Joe borde vara lite visare med tanke på vad han gått igenom och hans karaktär passar inte riktigt in i berättelsen. Jag reagerade också över hur kvinnorna framställs i boken. Ändå så blev den aldrig tråkig att läsa och det är därför den får en fyra.

P

PL *

2014-10-29

Betyg

Hade höga förväntningar, men den här föll platt. Alldeles för putslustig för min smak, så den här rekommenderar jag inte.

Anna Hedenstedt

2014-06-23

Betyg

Samma stil som de andra - perfekt semesterläsning m a o!

Marc Moore

2014-02-12

Betyg

En pappa i koma, en misshandlad kvinna, en bög som tar livet av sig, en annan som är döende i aids, ett äktenskap som går i bitar och en man på 34 som tycker att han blivit en skitstövel. Boken i sig är ok och bitvis insiktsfull men jag tror inte jag kommer orka läsa något mer av författaren om allt är lika deprimerande och melankoliskt som denna. Boken står under kategorin humor men jag måste erkänna att den gjorde mig allt annat än glad....

E

emmakicki

2014-01-10

Betyg

Seg bok, inte alls som jag trodde.

Britt-Marie Kullin

2013-11-14

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Jag har läst två böcker tidigare av Jonathan Tropper, ?Konsten att tala med en änkling?, och, ?Fördelarna med en kollaps?. Båda dom två tyckte jag väldigt mycket om, och jag ska också läsa den fjärde boken som finns på svenska, ?Sju jävligt långa dagar?, som jag även den har köpt som e-bok på Dito.

?Boken om Joe?, var precis som dom tidigare jag har läst, mycket lättläst och underhållande, med en härlig blandning av humor och allvar. Tycker verkligen om Jonathan Troppers sätt att skriva.

Rekommenderar varmt hans böcker.

Maria Sundin

2013-08-04

Betyg

Så klart gillade jag den här, sentimental som jag är. Dessutom är den full av Springsteencitat. Och en pappa som får en stroke.

Sara Sandquist

2013-07-31

Betyg

Jag har verkligen förälskat mig i Troppers sätt att skriva och Boken om Joe var inget undantag. Jag var fast från första ord till sista.

Maria B Hansson

2013-07-17

Betyg

Det är något med Troppers språk som gör att jag sträckläser hans böcker. Hans bitterljuva humor, sarkastiska beskrivningar av människor och beteenden, hans sätt att hitta det roliga i det djupt tragiska. Detta är tredje Tropperboken jag läst, och han gör mig inte besviken. Vill du skratta åt livets tragedier är detta boken för dig.

Ullis N

2013-06-30

Betyg

Fortfarande bra, men jag rekommenderar istället hans två tidigare.

Betyg

Läsvärd bok!!

E

Evelina Nilsson

2013-06-16

Betyg

Den var rolig, allvarlig och sorglig på samma gång. Det som jag inte gillade med boken var hur kvinnorna beskrevs.

Jessica Bengtsson

2013-06-12

Betyg

Detta är tredje boken av Tropper som jag läser och jag tycker att den är minst lika bra som de tidigare. Den här har en lite allvarligare ton och jag gillar det. Stark fyra!

Betyg

Efter att ha läst Konsten att tala med en änkling och Sju jävligt långa dagar och gillat dem båda, hade jag samma förväntningar på den här. Hade aldrig tänkt att den skulle vara ÄNNU bättre. Har inget att anmärka förutom lite väl mycket objektifiering av kvinnokroppar. Sjukt bra bok, Tropper!

Ola Janåker

2013-03-07

Betyg

Något för melodramatisk mot slutet och en del frågetecken kring en av karaktärernas sjukdomsbeskrivning( det fanns väl bromsmediciner 2004?) men ändå en klart läsvärd roman som kanske borde filmatiserats för länge sen...

Betyg

Kan inte annat än att ge denna bok en 5.a, om än inte så stark. Boken är svår att lägga ifrån sig. Man lär sig lätt att tycka om personerna, man ler tillsammans med dem och gråter med dem i slutet.

Lina Zackrisson

2013-01-24

Betyg

Lik Franzén tycker jag, men med ytterligare humor. välskriven realism.

Marita Ryen

2012-11-18

Betyg

Troppers böcker är riktiga bladvändare som har allt. Humoristiska, allvarliga, tankvärda och sorgliga men övervägande roliga.

Jenny Eriksson

2012-11-16

Evelina Ander

2012-10-21