Blott en begravning

Klingberg, Ewa

| 2019

»En humoristisk feelgoodroman, välskriven och med många roliga episoder och excentriska karaktärer.« BTJ»Jag fullkomligt älskar serien om Begravningsbyrån Tranan. Detta är en serie du ska läsa om du gillar feelgood!« Boktips4»Jag gillar den småmysiga stämningen, och de små intriger som sker kring Sandra ... nu längtar jag tills i juni, när del 3 kommer!« Bloggen BoksannSerien Begravningsbyrån Tranan är en varm och härlig serie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad. Blott en begravning är andra delen i serien. När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa...

Sofie Johansson

2024-02-13

"Blott en begravning" av Ewa Klingberg är en feelgood-roman som lyckas med konststycket att balansera lätthet och djup på ett imponerande sätt. Genom berättelsen om Sandra och hennes begravningsbyrå i Tranås, tar Klingberg läsaren på en resa genom de utmaningar och prövningar som livet ibland presenterar, allt medan hon behåller en varm och hoppfull ton.

Sandras karaktär är oerhört lätt att sympatisera med. Hennes driv och beslutsamhet, även när hon ställs inför nästan omöjliga utmaningar, är inspirerande. Boken erbjuder en fascinerande inblick i begravningsbranschen, en värld som sällan utforskas i feelgood-genren, vilket ger berättelsen en unik vinkel.

Klingbergs skildring av Tranås och livet i en småstad bidrar till berättelsens charm. Det är de små detaljerna – som kvällarna i fåtöljen med en bok och te, höstvindarna som viner utanför – som gör att berättelsen känns så levande och äkta.

Intrigen kring den avlidne kända skådespelaren och de komplikationer som följer erbjuder en spännande tvist som håller intresset uppe. Samtidigt ger Sandras personliga utveckling och hennes vänskaper djup åt berättelsen, vilket skapar en välavvägd mix av drama och vardagsnära problematik.

Dock är det inte bara en berättelse om svårigheter; det är lika mycket en hyllning till gemenskapen, vänskapen och möjligheten att vända motgång till framgång. "Blott en begravning" visar på ett vackert sätt hur även de största misstagen kan leda till nya början och hur viktigt det är att ha människor som stöttar en genom allt.

Sammanfattningsvis är "Blott en begravning" en bok som värmer hjärtat och lyfter själen. Ewa Klingberg har skapat en värld där motståndskraft, förlåtelse och hopp står i centrum, vilket gör den här boken till en perfekt läsning för alla som uppskattar berättelser med både hjärta och substans.

T

Therese

2021-10-10

Lättsam och trevlig även om det inte händer så mycket. Tar vid där bok 1 slutar och lämnar öppet för nästa bok i serien att ta över.

Helena Nilsson

2020-11-01

Inget jag kommer minnas, men helt ok sommarläsning.

Jan Banan

2019-08-27

Småtrevlig och lättlystnad med behaglig "feel good-karaktär". Bra inläst av Rachel Mohlin. Rekommenderas!

Underhållande, härlig & fantastisk!

Lollos bokhörna

2019-07-01

”Blott en begravning” av Ewa Klingberg är den andra boken i serien om begravningsbyrån Tranan. Även denna bok är småmysig, charmig och rolig. Boken är en bra feelgood med mycket känslor, missförstånd, kärlek, vänskap, intriger och längtan. Jag tycker att denna del är bättre än den första. ”Blott en begravning” är lättläst och jag upplever att det är ett bra flyt i boken. Man får en bättre bild av människorna som det handlar om. Ett plus är att den utspelar sig i en liten småstad, det blir lite mysigare och roligare att läsa tycker jag. Ewa är bra på att fånga mig som läsare, hon skriver väldigt bra. Texten är målande och det är ganska lätt att föreställa sig miljöerna.
Ser fram emot att läsa resterande delar i serien. Vill läsa mer om karaktärerna!

Eva Möller

2019-06-22

Blott en begravning är del 2 i serien om begravningsbyrån Tranan I Tranås. Vi får följa Sandras kamp att få sin mosters begravningsbyrå på fötter och bli lönsam. Intrigerna är många både inom branschen med en nyetablerad byrå men även privata liv. Tempot har ökat sedan förra boken och man har lärt känna karaktärerna. En varm skildring om vänskap, tillit och kärlek. Nu är det bara art vänta in del 3 och 4. Betyg 4

B

Bettan_bokprataren

2019-05-24

Härlig feelgoodbok läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/p/feel-good.html