Blodskam

Engvall, Caroline

| 2021

Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?

Lollos bokhörna

2023-03-31

Det här är den första delen i en serie spänningsromaner som följer kvinnor i flera generationer. Och spännande är det. Jäkligt spännande!

”Blodskam” är en bok med mycket detaljer så man behöver som läsare hänga med i svängarna. Men det är det värt, för det här är bra! Riktigt bra till och med.

Jag tycker om att historien har ett då och ett nu och att man får de olika karaktärernas berättelse, deras olika syn och upplevelser. Allt vävs bit för bit ihop till en helhet.

Historien är spännande och sorglig. Bitvis är den även obehaglig och kryper in under huden. Det är kärlek, vänskap men även svek och misär och vad det kan göra med en människa.

Caroline skriver bra, klurigt och slutet är svårt att lista ut. Hatten av, tokgillar!

Del två i serien heter ”Sorgebarn” (också väldigt bra) och del tre, ”Järnsparv” släpps i augusti.

Mats Sigfridsson

2022-09-20

Betyg 2,5

Jag har aldrig blivit besviken på @engvallcaroline ’s böcker, och blir det inte denna gång heller. Otroligt spännande, välskriven första del i just en spänningsserie som följer kvinnor i fler generationer. I denna första del får vi följa Elizabeth och Sofia, två systrar vars förflutna kommer ikapp. Sofia dör på nyårsafton på deras gemensamma resa till Thailand, och händelsen drar igång saker från barndomen… Hade svårt att sluta läsa! Kanske inte är helt såld på romaner som får män att misstro kvinnor, vilket denna nog spär på, men bortsett från det är den 🤩. Ser fram emot kommande delar.

B

Bettan_bokprataren

2021-06-27

Jag har läst Carolines tidigare böcker och tyckt väldigt mycket om dem därför kanske jag var lite rädd för hur den nya boken skulle vara. Jag hade förstått att den i stället för den råhet som finns i den tidigare serien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling skulle vara mer åt det psykologiska hållet och mer suggestiv. Å javisst så var det men inte hade jag behövt vara orolig. Caroline kan man lita på i alla väder.
Det här är en spänningsroman från sida 1 och ända in i mål. Caroline har på ett otroligt skickligt sätt vävt i hop de olika tidsperioder ett lysande sätt.
Rakt igenom hela boken följer en krypande känsla och en klump i magen och obehaget stiger hela vägen fram tills det spännande slutet.
Jag hade oerhört svårt att lägga bort boken så då viktiga saker behövde utföras såsom att laga mat och promenera, så lyssnad jag.

En en bok med mycket mörker och tragedi men även familjehemligheter och systerskap. Den tar upp ett viktigt ämne, psykisk ohälsa.
Detta är första boken i en ny spänningsserie som jag såklart kommer att läsa och jag väntar redan på del 2.

Läs denna om du söker efter psykologisk thriller med mörker, hemligheter och som ger dig rysningar i hela kroppen.

Lysande, spännande och skickligt skriven!

Monica Bäckelin

2021-06-22

Bra men inte riktigt lika bra som hennes tidigare böcker. Betyg 3,5 ändå läsvärd.

Det här är den första delen i ny serie från Caroline Engvall. Elizabeth åker på julsemester till Thailand med sin mamma, syster Sofie och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofie och några timmar senare hittas hon död vid vattnet, den underbara semestern slutar med katastrof och detta för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och Ormvattnet.

Jag har tidigare läst en del böcker som Caroline skrivit och gillat dem och likaså denna bok, jag fastnar direkt och här blir jag kvar tills boken tar slut. Det är en spänningsroman som bygger upp ett obehag i min mage och följer mig genom hela boken, skickligt gjort av författaren när jag som läsare känner den där nerven genom hela boken. Boken pendlar mellan nutid och dåtid och jag gillar ju när böcker skrivs på detta sätt och knyts ihop i slutet. Det här är en spännande bok med mörker, tragedi, hemligheter, familjeband, systerskap och psykisk ohälsa, en stark och otäck bok som är svår att släppa taget om även efter attt jag läst ut den.

I

Ing-Mari Larsson

2021-05-31

Oj vilken story. Här har Engvall dykt ner i det djupaste hemligheterna någon kan bära. En spänningsroman utöver det vanliga. Mycket obehaglig i vissa stycken. Väntar på fortsättningen, kan det bli mer läskigt? /Ing-Mari

A

Annelie Fondelius

2021-05-27

En strävkläsarbok. Fantastiskt skriven! Caroline bygger upp stämningen i bokens tre delar perfekt, vilket gör boken svår att lägga ifrån sig. Samtidigt tar boken upp ett viktigt ämne nämligen psykisk ohälsa. Har du inte läst den än så gör det.

Britt-Marie Kullin

2021-05-26

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag har läst ett tiotal böcker av Caroline Engvall och tyckt mycket om dom alla. Hon skriver alltid om aktuella ämnen, och böckerna är alltid välskrivna, otäcka, gripande, och spännande. Hennes nya bok, Blodskam, är helt fristående från hennes tidigare böcker, och är den första delen i en ny bokserie. Rekommenderas varmt.

C

Christel Kron

2021-05-22

Blodskam av Caroline Engvall, den går inte att lägga i från sig. Spännande och berörande från början till slut. En berättelse om hur vår uppväxt, våra upplevelser och vissa personer kan ge påverkan på oss långt senare i livet. Vad är det som gör att vi väljer en viss väg i livet och hur kan det bli så att hämnd blir en så viktig ingrediens?