Blindspår

Moström, Jonas

| 2022

Flag from sv

21


En söndag i november blir skådespelerskan Helena Melvinder brutalt knivhuggen till döds i sitt kök i Uppsala. När polisen, med kriminalkommissarie Johan Axberg i spetsen, anländer sitter offrets 17-årige son Elias på golvet. Elias har Downs syndrom, han är blodig och håller krampaktigt i sin mamma. Han vägrar släppa taget och kan inte redogöra för vad som har hänt.När det uppdagas att Helena tidigare har sökt hjälp hos Nathalie Svensson för sonens våldsamma tendenser går misstankarna direkt till Elias. Men är han verkligen kapabel att mörda? Snart riktar polisen sitt fokus åt annat håll. Kan det vara någon av Helenas älskare som känt sig förfördelad, eller är det Elias pappa som velat lägga vantarna på Helenas förmögenhet? Frågorna är många, men svaren få och den enda konkreta ledtråd de har är den träfigur som Elias täljer på, som tros föreställa mördaren. I takt med att den växer...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

”Blindspår” av @jonasmostrom är den nionde fristående bladvändardeckaren om Nathalie och Johan. Det är den andra jag läser (den första var ”Den omänsklige”, som var galet spännande och som jag fick som överraskning av @norstedts_forlag 🌻). I den här nionde delen har en av huvudrollerna down syndrom, som författarens bror också har. Jag tycker det är väldigt fint och ovanligt att lyfta i romaner på det här sättet. I övrigt är storyn spännande och lättläst.
Jag tycker att den förra delen var ännu mer spännande, men den här är också det. Är väldigt imponerad över den höga kvaliteten på språket, flytet och personbeskrivningarna. Tycker att deckare generellt inte lever upp till allt det, men det gör Jonas Moströms. Jag är inte ens en deckarperson egentligen, men läser vissa, och det här är en serie jag kommer fortsätta läsa - om fler delar kommer. Jag har tidigare intervjuat författaren @jonasmostrom - se #duärvadduläserintervjuar men ställer frågan igen: Kommer det fler böcker i serien Jonas? 🤓 Hoppas!
Stort tack för recensionsexemplar @norstedts_forlag !

M

Mats Sigfridsson

2022-10-30

Betyg

2,5

E

emmakicki

2022-09-22

Betyg

Mycket svag tvåa, förmodligen den sämsta i serien. Kändes inte särskilt spännande alls och det blev lite för mycket av det privata.