En narkotisert småforbryter blir funnet skutt. Få dager senere blir den dreptes advokat funnet myrdet. Politiet danner seg etterhvert et bilde av en helt uvanlig narkotikamafia, der personer fra samfunnets solside står bak. Handlingen i denne politiromanen er lagt til Oslo Politikammer og er den første romanen med Hanne Wilhelmsen.
Anne Holts första roman om vad-hon-nu-hette och han vad-han-nu-hette. Den var bra och medryckande - jag läste ut den snabbt. Samtidigt lämnade den inga kvarvarande intryck. Jag var tvungen att läsa om baksidan på boken för att minnas innehållet. Det är ovanligt (även för deckare) och jag misstänker att det beror på att den inte var så speciell. Men jag kommer ändå läsa fler av Holts böcker i framtiden!
Spåket är förvisso på plats men inte plotten, alldeles för splittrat och för många karaktärer. Kanske inte så konstigt dock om man betänker att detta var Holts första bok -- alla kan ju inte vara perfekta från början. Lite kul är det ändå att Hanne Wilhelmsen är i princip oigenkännlig jämfört med senare böcker där hon själv är huvudpersonen.