Blind gudinna

Holt, Anne

| 1995

Flag from sv

240


Anne Holt är född 1958 och bosatt i Oslo. Hon har varit verksam som tv-reporter och programledare. Hon är jurist och har haft egen advokatbyrå. Under en kort period 1996-97 var hon Norges justitieminister. Anne Holt debuterade som författare 1993 med kriminalromanen Blind gudinna. Romanerna om kommissarie Hanne Wilhelmsen har varit stora kritik- och publikframgångar såväl i Norge som i Sverige och har givit henne en plats som en av de främsta kriminalförfattarna i Skandinavien.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Linda

2020-03-11

Betyg

E

Ewa H

2017-01-16

Betyg

En bra "vardagsdeckare", höjer sig inte så mycket över mängden. Men jag har tänkt läsa mig igenom Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen och det här verkar vara en pålitlig start.

Minna Matson

2016-09-16

Betyg

Ännu en polisserie påbörjad. En norsk sådan. En helt okej deckardebut och lovar iaf mer för framtiden. Eller fortsättningen då, serien i sig är ju gammal.

Blommiga Barbro

2015-05-06

Betyg

Jag kan hålla med om att boken var lite smårörig bitvis, samt att det var en hel del karaktärer att hålla reda på. Men bortser man från det så tyckte jag att boken var både spännande och välskriven! Stark 4:a!

Marita Ryen

2013-09-22

Betyg

Betyg 3-,
Första boken om kriminalinspektör Hanne Wilhelmsén. Boken känns lite långdragen och det märks att det är Anne Holts första bok. Kul att läst den ändå.

amanda hildur

2012-07-19

Betyg

Anne Holts första roman om vad-hon-nu-hette och han vad-han-nu-hette. Den var bra och medryckande - jag läste ut den snabbt. Samtidigt lämnade den inga kvarvarande intryck. Jag var tvungen att läsa om baksidan på boken för att minnas innehållet. Det är ovanligt (även för deckare) och jag misstänker att det beror på att den inte var så speciell. Men jag kommer ändå läsa fler av Holts böcker i framtiden!

Sofia Åkerberg

2009-11-29

Betyg

Spåket är förvisso på plats men inte plotten, alldeles för splittrat och för många karaktärer. Kanske inte så konstigt dock om man betänker att detta var Holts första bok -- alla kan ju inte vara perfekta från början. Lite kul är det ändå att Hanne Wilhelmsen är i princip oigenkännlig jämfört med senare böcker där hon själv är huvudpersonen.