Bli en zombieöverlevnadsexpert

Geijer, Herman

| 2019

Flag from sv

1


Att förbereda sig på att zombierna kommer kan ju verka onödigt eftersom det inte finns zombier. Men zombieserier, filmer och böcker handlar ofta om olika slags kriser, kaos och katastrofer. Om du är förberedd på en zombieattack, då är du förberedd på att överleva det mesta: strömavbrott, bränder, olyckor och naturkatastrofer. Genom att tänka på att något skulle kunna hända, så blir vi bättre förberedda. Det kallas mental förberedelse och är en väldigt viktig del i att vara förberedd - inte rädd. Boken är full av tips för att vara förberedd både inomhus och utomhus. Här finns lekar, praktiska övningar och minnesregler för att minnas vad det var man skulle komma ihåg. Till exempel en grundregel: STOP = Stanna, Tänk, Observera, Planera. Det viktigaste människan har i ett krisläge är inte olika prylar, utan hjärnan! Dessutom finns här en del fakta om zombier. För även om zombier inte finns...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Barnboksfamiljen .

2019-10-20

Betyg

Detta är en bok som är skriven av riktiga överlevnadsexperter där de förpackat lämplig info till barn i ett något mer tilltalande format. Nämligen att zombiekatastrofen får vara en tankelek genom boken som motivation för att lära sig mer om förberedelser och att hantera en riktig krissituation. Boken har mycket text men också ett antal bilder i färg.
Om man precis som oss såg på serien ”Nedsläkt land” på SVT och därför börjar tänka att prepping kanske är rätt vettigt då kan denna bok vara en prima julklapp till familjens barn! Även scouter kan nog tycka att denna bok är rolig läsning.