Blåsta! Sveket mot 80-talisterna

Fridolin, Gustav

| 2009

Flag from sv

73


Valfrihetsknarkare. Karriärkramare. Navelskådare. Så har de beskrivits, men hur ser 80-talisterna på sig själva? I Blåsta! Sveket mot 80-talisterna undersöker Gustav Fridolin, med hjälp av intervjuer, statistik, fakta och analyser, sin egen generation och han finner nedskärningsgenerationen de som växte upp med en ekonomi i fritt fall och en skenande arbetslöshet. Han upptäcker även att 80-talisterna kan delas in i två grupper: de utslagna och de trygghetssökande. De förstnämnda förlorade hoppet när fabrikerna stängdes och bubblorna sprack. De står utan arbete och flyr till kriminalitet och droger. De andra är rädda att hamna där. De godtar sämre arbetsvillkor, trängre lägenheter och ersätter samhällets trygghet med gammaldags ritualer som stora bröllop, lyxiga studentfester och dop. I nedskärningsgenerationen fanns dock en gemensam tro på att samhället skulle utvecklas, bli bättre. Men...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Nyman

2011-04-20

Betyg

Jag är så ledsen att jag inte kan ge denna högre betyg! För jag håller verkligen, verkligen med Fridolin om hans grundtes och han har mycket bra att backa upp den med. Hade han skippat sisådär hundra-hundrafemtio sidor i mitten hade han fått en fyra.

J

Jennie Aagesson

2009-10-15

Betyg

Nämn den 80-talist som inte känner igen sig.

Malene Jensen

2009-07-13

Betyg

Heja! Fan vad jag älskar välskriven politisk text. Okej, kanske lite väl mycket statistik och polemik, men ibland är det faktiskt nödvändigt. Nöden har ingen lag. Innehållet och nödvändigheten av innehållet bidrar till det höga betyget; jag tänker kanske främst på avslutningen, den om att vi måste jobba för en hållbar framtid tillsammans.