Bjerke, Petter/Tokyo food

Bjerke, Petter

| 2010

Flag from sv

6


Utsedd till Årets etniska kokbok av Måltidsakademien. Tokyo världens godaste stad. I boken får du möta såväl enkla nudelmakare, hängivna munkar i tempelköken som lyxiga kaisekirestauranger i stadens skyskrapor. Smaka på exotiska råvaror som vilda grönsaker från Fujibergen, råa sjöborregenitalier och kycklingsashimi. Shoppa på världens största fiskmarknad, lär dig grunderna om allt från sushi till tempurafritering och följa med hem till Tokyobornas egna middagsbord. Boken är en introduktion till Tokyo och det japanska köket och innehåller ett 40-tal recept. Den gavs ut första gången 2010 och kommer nu i en efterlängtad nyutgåva i flexiband. Petter Bjerke är mat- och dryckesskribent. Han skriver regelbundet för olika mattidningar och har tidigare gett ut Te från Sencha till Lapsang och Koreansk mat. Fotografen Gustav Karlsson Frost arbetar med mode och porträtt och har sedan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hanna Rickberg

2011-02-19

Betyg

En grymt bra inblick i Tokyos och Japans matkultur. Spännande läsning och man blir otroligt sugen på att åka till Tokyo och göra samma resa som författarna gjorde. Förstår att boken vunnit priser. Innehåller bra tips och grunder för japansk matlagning och japanska smaker, men inget du snabbt plockar fram när du ska laga till något bara sådär. Då är andra "vanliga" kokböcker bättre. Men om du vill tränga in i och förstå japansk mat så är detta en höjdare!