Birgittas bästa - Kakor vi minns

Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra.   I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten. Birgittas bästa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok