
Att det ska bjudas något ätbart till kaffet är en svensk tradition , säger Birgitta Rasmusson, känd från det populära tv-programmet Hela Sverige bakar. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. Och de traditionella bakverken har funnits med Birgitta ända sedan uppväxten på hemmagården i Ljungskile. De klassiska kafferepen är något Birgitta är uppväxt med och hon har förvaltat den kunskapen väl. I denna bok berättar hon om den unika svenska kaffetraditionen och vad som har hört den till genom decennierna: den lilla goda bullen, minst sju sorters småkakor och kronan på verket - tårtan. Här har hon valt ut sina absoluta favoriter - det finns över 50 bakverk att njuta av. En del av recepten i Birgittas bästa kommer från hennes mammas och mosters vaxduksskrivböcker och har aldrig...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok