Ljudbok

Biografi

Obama, Michelle

| 2018

Flag from sv

87


Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder.I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Mycket viktig och otroligt välskriven historia. Boken är spännande och intressant rakt igenom och tappar aldrig flödet. Mitt intryck av Michelle Obama efter att ha läst den här boken är att hon är en mycket smart, jordnära och kärleksfull människa som bryr sig om andra. Jag blir imponerad av denna kvinna samtidigt som jag förfasas över all egoism, idioti och rasism som finns i världen.

Betyg

Innan jag läste boken själv gick jag genom en del recensioner där de uttryckt att andra halvan var det bästa i boken (delen som till stor del handlar om livet i vita huset). Visserligen var det verkligen intressant, men jag vill själv påstå att jag njöt mest av första halvan. Hennes sätt att måla upp sina minnen och upplevelser är så bra och välskrivna. Det var häftigt att få följa hennes uppväxt och se en annan sida av kvinnan än den man sett offentligt innan. Jag tyckte mycket om den här boken.

Betyg

Kan inte vara bättre

M

Malin Brilioth

2019-12-02

Betyg

Visserligen tillrättalagd och politiskt korrekt men med en djup insikt om vad en människa behöver för att växa.

Malin R

2019-09-23

Betyg

Vår senaste bokcirkelbok var "Min historia" av @michelleobama - en självbiografi som spänner från barndomen till dess att familjen lämnade Vita Huset. Den är skriven så att man får känslan av att hon sitter bredvid och berättar vilket funkar bra i sammanhanget. 🙂 Boken är väldigt intressant och vi tyckte om den allihop - även om översättningen kan ha hanterats liiite bättre. 😏 "Optics" ska inte alltid översättas med "optik", till exempel... 🤗

C

Catrin ....

2019-09-23

Betyg

...

S

Stina

2019-08-28

Betyg

Intressant och välskriven bok. Jag hade gärna läst dubbelt så många historier från Michelle's liv både före och efter att Barack blev president. Hon beskriver hur det var att växa upp som mörkhyad i områden där alla vita familjer flyttar ifrån och hur det var att bli det första mörkhyade presidentparet, med hårdare krav från omgivningen på grund av deras hudfärg - något som är viktigt att belysa och ändra på!

E

Emilia Tallberg

2019-05-13

Betyg

-

Henrik Johansson

2019-04-24

Betyg

En spännande inblick i den omställning det måste vara att gå från att vara en egen person med en egen karriär till att i detta fall bli sin mans fru. Tycker att den utmaningen beskrivs bra och tänkvärt.

Jan Banan

2019-03-25

Betyg

En bra biografi där andra halvan av boken intresserar mig mest, den delen där hon berättar om tiden i Vita huset.

S

Sarah

2019-02-06

Betyg

älskar denna kvinnan

S

Sarah

2019-01-27

Betyg

Väldigt intressant o välskriven. Personlig o med kul fakta

B

Bianca Kallai

2018-12-05

Betyg