Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Kadefors, Sara

| 2016

Flag from sv

17


Billies fosterhem är ett brunt hus i Bokarp. Ett samhälle som är så litet att Billie inte ens fattar att de är framme när bilen bromsar in. Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om att det är något konstigt med den nya familjen, nästan som om de döljer något. Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors mellanåldersserie, en knivskarp vardagsskildring med relationerna i centrum.I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in. Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören.Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Boken handlar om en tjej som heter Billie som hamnar på ett fosterhem hon börjar i en ny skola som hon vet precis vad man ska göra där. Billie vet att man ska hänga på bänkarna om man är tjej och killarna spelar fotboll och sånt. Jag ger boken 3 av 5 i betyg för jag gillade dem men den var lite tråkig tycker jag.

Annika Olsson

2017-04-12

Betyg

Billie är en härlig tjej som hamnar i fosterhem då hennes mamma är sjuk. Helt plötsligt ska hon börja följa regler vilket hon tidigare inte behövt. Hon har det inte lätt men hon är ändå en sympatisk tjej som lyssnar, engagerar sig och gör sitt bästa. En mycket charmig och lättläst bok som egentligen riktar sig till 9-12 åringar men som även jag hade stor behållning av. (60+)

J

Betyg

Fantastisk, underhållande och stark!!!