Billie. Alla tillsammans

Kadefors, Sara

| 2018

Flag from sv

4


Folk vill grejer hela tiden. De vill vara tillsammans, de vill bli lämnade ifred, de vill flytta isär och framförallt vill de inte berätta vad de egentligen tänker och känner. Och Billie vill verkligen veta, hennes uppriktiga nyfikenhet är hennes superstyrka. Sara Kadefors indie feel good-serie om Billie har hyllats av läsare och kritiker.Livet hos fosterfamiljen fortsätter att överraska. Inte trodde man att perfekta paret i bruna huset var typen som krisade.Det är under en av familjen Perssons utflykter i naturen som den märkliga stämningen i familjen liksom tar form. Alla fryser skitmycket, alla vill vara någon annanstans än på en stock i skogen med en täljkniv i handen. Ändå grillar de korven tyst över elden.Så en dag kallas det till familjeråd. Petra och Mange ska prova att bo i en lägenhet på Solkullen, växelvis. Nej nej, de ska inte skiljas, bara ge varandra utrymme. Billie...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hillevi Wahl

2018-07-01

Betyg

Ni som följer mig vet att jag ÄLSKAR att läsa ungdomsböcker. Speciellt om de är bra. Om de känns äkta. Den senaste boken om Billie har jag längtat efter som en sockerjunkie längtar efter en godispåse. Sara Kadefors är läsgodis med tuggmotstånd. Sara skriver alltid på riktigt. Och när hon skriver om Billie så är det som om hon skriver om något hon vet väldigt mycket om. Ända in i själen. Hon skriver som om hon själv har varit fosterbarn och haft en mamma som inte är som alla andra, som inte klarar av en vardag. Sara skriver som om hon verkligen har bott i en familj med skenheliga vuxna. Som om hon faktiskt har haft en bror som är särbegåvad och har intressanta funktionsvariationer.
Hon skriver om allt det där som så många vuxna inte vågar nudda med ord - för att det är så ”svårt”. Men Sara har en sådan lätthet med orden. Det blir bara spännande och berörande, rörande. Jag älskar Billie. Läs och köp och ge bort!