Ljudbok

Bilder av henne

Slaughter, Karin

| 2018

Flag from sv

22


Mamma. Hjälte. Lögnare. Mördare. Tänk om den du känner bäst visar sig vara en främling? Andrea vet allt om sin mamma Laura: Hon vet att hon har bott hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle, där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma inte har några som helst hemligheter. För vi känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller ?? Men en dag, under en vanlig shoppingtur i gallerian, tar bådas liv en våldsam vändning. En ung man attackerar utan förvarning flera människor och Laura är den som oskadliggör honom ? på ett oroväckande kallblodigt sätt. Med ens riktas polisens misstankar från mannen mot Laura. Har Andreas mamma gjort sig skyldig till mord? Vem är hon egentligen? Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar. Ett sökande som för henne över hela USA och trettio år tillbaka i tiden, till en tid när Laura hade ett annat namn och levde ett helt annat liv.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2022-11-10

Betyg

För några år sedan var det ganska vanligt att det dök upp överraskande recensionsexemplar från lite olika förlag. När Bilder av henne hittade hem till mig som ett sådant så hade jag bara läst en enda bok av Karin Slaughter, som jag tyckte om väldigt mycket. Sedan dess har det bara blivit ytterligare en bok. Läst. Dock har det inhandlats en hel del fler. När jag såg att den här boken hade blivit en TV-serie så fick den flytta fram till den prioriterade hyllan och i oktober, när läsningen gick som på räls (kan man säga så nu för tiden?) så plockade jag äntligen upp den.

Jag är ju ingen expert på Karin Slaughter, men de två böcker jag läst innan var synnerligen råa och brutala. Denna känns inte riktigt lika brutal, men den är fortfarande ganska rå. Det är ändå inget frossande i utstuderat våld, det finns inte där för sin egen skull utan det som krävs för historien. Lite överraskad blev jag när jag upptäckte att detta tydligen är första delen i serien om Andrea Oliver.

Bilder av henne är en komplicerad historia, men på ett mycket okomplicerat sätt. Det var väldigt svårt att lägga ifrån sig boken innan den var slut. Jag ville hela tiden läsa vidare och om jag var tvungen att sluta så längtade jag tillbaka.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2022/11/bok-bilder-av-henne-av-karin-slaughter.html

Helena Nilsson

2020-02-23

Betyg

Karin Slaughter är en av mina favoritförfattare. Till en början tyckte jag att den här boken var lite seg, men som tur var fortsatte jag läsa! Och jösses, så bra den blev!! Läs den!

E

Ewa H

2018-12-31

Betyg

En thriller när den är som allra bäst. Så komplicerad och ändå så enkel, drabbande. Det är svårt att lägga denna deckare ifrån sig, man nästan hetsas framåt för att få veta. Den dubbla tidsskildringen är fascinerande och karaktärerna både charmiga och motbjudande. Slaughter lyckas få med de flesta mänskliga känslor och särdrag, ofta motstridande i samma person. Läs den!

J

Betyg

Briljant, stark och spännande!