The new novel from the Orange Prize-winning author of We Need to Talk About Kevin.
2015-07-22
Jag gillar den hr boken mycket, och har redan diskuterat den en massa eftersom den vckte s mnga tankar, men jag r kluven till slutet. Jag frstr pongen, men tycker egentligen inte om nr frfattare gr s ht. Shriver r dock en av f frfattare som kan motivera ett sdant slut p ett vettigt vis.
Jag som varit bde fet och nu "normal" stor knner verkligen igen mig med bde egna knslor men ven omgivningens beteende r s sant. Hur den som r fet frsker skmta bort det och hur omgivningen ltsas att inte se men pratar, tittar och skrattar bakom ryggen p en.
Hemsk bok att lsa men det r en bok jag tycker ALLA ska lsa fr alla kommer i kontakt med stora personer och denna bok kan verkligen ge en tankestllare hur man sjlv behandlar dessa.
Betyg: 4,5 av 5.
Jag har inte lst ngon bok av Lionel Shriver tidigare, trots att det hr r hennes femte bok som r versatt till svenska.
Dremot har jag sett filmen ?Vi mste tala om Kevin? (?We need to talk about Kevin?) som baserar sig p hennes mest knda bok. Jag har frsttt att den boken r mycket bra, och jag tyckte att filmen var mycket bra.
Nu har jag lst Lionel Shrivers senaste roman, ?Store bror? (Big Brother), och jag tyckte att den var mycket, mycket bra.
Boken r en roman, och inte alls ngon dokumentr eller biografi. Men boken r mycket inspirerad av Lionel Shrivers bror Greg, som var svrt verviktig och dog 2009.
Den hr boken kommer jag att bra med mig lnge, och den kommer att vara en sdan bok som jag minns. Den r mycket lsvrd, och den fick mig att tnka p vr matkultur och vrt frhllande till mat.
Och som det str i inledningen till boken: ?Bantningsindustrin r den enda lnsamma branch i vrlden dr utgngen i 98 procent av fallen blir ett misslyckande?.
Jag rekommenderar absolut boken, bde fr att det r en spnnande roman, och fr att den r s intressant med tanke p vstvrldens olika matproblem.
2013-08-20
Det r en rtt s gripande historia, men jag tycker att det knns allt fr tydligt att hela boken r ett slags frsk fr Shriver att reda ut sina egna hgst verkliga problem och knslor av uppgivenhet kring sin kraftigt verviktige bror och hans livsde. Det r inte alltid det blir srskilt bra litteratur om verkligheten skiner igenom fr mycket, tycker jag. Med det sagt, r det trots allt en intressant historia med mycket hjrta.