Beskyddaren

Coben, Harlan

| 2013

Flag from sv

26


Mickey är beredd att gå hur långt som helst för att beskydda dem han älskar. Men hur ska han göra när han inte ens vet vem, eller vad, han ska beskydda dem från? I sann Coben-anda bjuds här på en actionfylld, fängslande intrig med oväntad upplösning. Med karaktärer som man tar till sitt hjärta och en dialog kryddad med ironi. En deckarserie för alla tonåringar.Livet kan inte bli så mycket värre för Mickey Bolitars del. Han har sett sin pappa dö i en trafikolycka, hans mamma befinner sig på ett behandlingshem och själv bor han hos sin farbror Myron och har tvingats byta skola med allt vad det innebär.Det visar sig dock att det visst kan bli värre. Mickeys tjej Ashley försvinner spårlöst! Tillsammans med sina nya, aningen udda, vänner ger sig Mickey av på en desperat jakt efter henne och följer varje tänkbart spår. Spår som leder till Tokkärringen i det spöklika huset, men också...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kristina Svensson

2014-05-04

Betyg

Coban har föryngrat sin hjälte genom att ge Myron Bolitar en brorson som också spelar basket. Underhållande och lättläst.

Britt-Marie Kullin

2014-01-14

Betyg

Betyg: 4 av 5.

Jag har nog läst ett tiotal böcker av Harlan Coben, och av dom har nog ungefär hälften varit böcker i serien om Myron Bolitar.

Nu när jag såg att Harlan Coben även har börjat att skriva ungdomsböcker, med Myron Bolitars brorson Mickey i huvudrollen, så blev jag nyfiken.

Och ?Beskyddaren?, som är den första boken i en serie, var riktigt bra. Tyckte nog att jag hade lika stor behållning av den boken, trots att det är en ungdomsbok, som av hans tidigare böcker.

Maddes Bokblogg

2013-09-02

Betyg

Spännande och lättläst ungdomsdeckare.

J

Jezzie Karlsson

2013-05-27

Betyg

Gillade verkligen denna ungdomsbok! Det var så härligt att läsa om en tonårspojke med sådan självdistans. Coben har ett språk som rycker tag i en och drar med en in i den spännande historien, det känns som att man är där. En klar favorit!! En av de bästa böckerna jag läst på länge alla kategorier.

Caroline Johansson

2013-04-23

Betyg

Missade att det var en ungdomsbok, så hade ju förväntat mig samma spänning som i de andra. Men en okej bok för nybörjare i genren..