Beskrivning av en kamp och andra texter ur kvarlåtenskapen

Kafka, Franz

| 2000

Flag from sv

57


Här är samtliga noveller och prosastycken ur Kafkas kvarlåtenskap från perioden fram till och med 1915. T ex den långa novellen Beskrivning av en kamp - om två mäns drömartade vandring under en vinternatt i Laurenziberg och novellen Blumfeld, en gammal ungkarl. Bakhåll är i färd med att publicera en nyöversatt komplett utgåva av Kafkas litterära texter, dagböcker och brev. Utgåvan är inbunden i hårda pärmar med grafitgrått skyddsomslag, linnetråd i arken, stilfullt formgiven, tryckt på förstklassigt papper. (OBS! Delarna i denna bokserie är innehållsligt och utgivningsmässigt fristående! De är inte numrerade! De kan med full behållning köpas och läsas var för sig!)

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Carina Larsson

2019-03-31

Betyg

Eduard är på väg till sin fästmö på landet. Sällskap hem från en fest. En av de dummare i klassen. Tävlingsflygning i Italien. Jättemullvaden och byskoläraren. En åklagare och ett majestätbrott. Dressyr av häst. Läsning om den ekonomiska historien. Ungkarlen Blumfeld och de studsande bollarna.

En utgivning av Kafkas litterära kvarlåtenskap, en del av berättelserna är inte helt färdiga, andra saknar delar och så finns det avslutade berättelser. Och när jag har läst eftertexten får jag vetskap om att Kafkas verk har ändrats om, att det har uteslutits och lagts till lite hejavilt i utgivningarna efter hans död. Man kan t.o.m. hitta olika versioner av hans berättelser...tillrättalagda av förlag och hans vän och författaren Brod. Med den vetskapen tappar i.a.f. jag lite av Kafkaintresset för det är ju helt uteslutande Kafkas ord jag vill ha i en bok med hans namn på. Men om jag blundar för detta är detta berättelseverk riktigt bra...