Berättelse om ett liv

Handke, Peter

| 2019

I Berättelse om ett liv skriver Peter Handke om sin mammas tröstlösa liv och självmord i början av sjuttiotalet. Han berättar om att vara det första barnet med ?fel? man, om ett äktenskap som faller samman och om en uppslitande tillvaro i Österrike och krigets och efterkrigstidens Berlin. Det är ett liv som ingen reagerar på, och som till slut går mot sin upplösning.Handkes berättelse är också en reflexion över det som berättas, över svårigheterna att skriva.

Björn Öijer

2020-02-08

Peter Handkes essä om mammans liv och självmord når inga litterära höjder. Det bränner aldrig till. Texten formar sig till en inre monolog om hur svårt det är att skildra en annan människans tillvaro trots att det gäller en nära relation. Eller kanske just därför?

Engelska Väninnan

2019-12-30

Svårläst och förtvivlad text.

Kristina Carlsson

2019-12-27

I början av boken funderade jag bara på vilka reglerna är för kolon och semikolon och tyckte synd om översättaren som antagligen haft ett styvt arbete med att översätta texten till svenska. Bitvis kändes det som om en mening aldrig tog slut och jag bara längtade till punkten. Efter ett tag kom jag dock in i handlingen och då tyckte jag att boken var riktigt bra. Nu skall jag läsa om valda stycken ur texten, läsa dem i lugn och ro och mer eftertänksamt, då tror jag att denna roman kanske blir riktigt bra!

Lars B.

2019-12-22

Griper tag mot slutet, men i övrigt något sömnig.