Beröringen

Året är 1872 då Elizabeth Drummond företar den långa resan från fattigdomens Skottland till möjligheternas land ? Australien. Hon är sexton år och hennes far har bestämt att hon ska gifta sig med en förmögen kusin. Men ingen har fostrat henne för den roll som väntar, och ingen har förberett henne på att mannen hon äktar redan har en kvinna han älskar. Alexander Kinross har varit noga i valet av hustru. Elizabeth Drummond är vacker, väluppfostrad och hårt hållen. Hon passar väl in i hans framgångsrika liv och hon kompletterar perfekt hans passionerade kärlek till den blodfulla, frispråkiga Ruby Costevan. Väl framme installeras Elizabeth i Alexanders stora påkostade hus. Men trots vackra kläder, dyrbara smycken och ett påpassligt tjänstefolk är hon långt ifrån lycklig. Tills en dag när en oväntad händelse väcker slumrande, heta känslor till liv. Under en av sina vanliga ridturer...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth E

2010-05-13

Betyg

Den enda boken jag har läst av Colleen McCullough förut är Törnfåglarna och den har jag läst ett flertal gånger. Beröringen är då den andra boken jag läser av henne och fastän jag gillade berättelsen så var det inte riktigt samma gripande känsla som man fick i Törnfåglarna.

Karaktären Elizabeth kändes väldigt platt och det kändes som att McCullough tyckte mer om karaktären Alexander som var mer dynamiskt beskriven.

Jag tycker att boken är bättre än en trea men inte riktigt en fyra. Betyg: 3+

Vill man försvinna bort till 1800-talets Australien så är det den här boken man ska läsa :)

Elisabeth E

2010-05-13

Betyg

En ganska så välberättad historia. Når inte riktigt upp till "Törnfåglarna" men McCullough är en bra författare.