Berör mig inte, berör mig

Alfvén, Inger

| 2015

Flag from sv

35


Inger Alfvéns nya roman Berör mig inte Berör mig berättar om kärlek och svek, om det svåra i att åldras och om sökandet efter en mening i tillvaron. Den består av fyra personers berättelser, två män och två kvinnor i skilda åldrar som knyts samman genom kärleken till den döda Anna Sofia. Laurence är nybliven änkling och före detta vd för ett storföretag. Den unga Bea är vilsen skådespelerska, Gunnel är just pensionerad som bibliotekarie och Niklas har gjort succé som IT-entreprenör. Tre av dem har känt Anna Sofia, som på olika sätt lämnat spår i dem. Tack vare henne kommer de alla att resa till Indien. Av slump, eller överenskommelse, träffar de på varandra på en strand i Goa, där möjligheterna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2017-01-24

Betyg

Författaren är verkligen skicklig och historien berör. Men oj vad jag inte känner att personerna utvecklas. De lever väldigt beklämmande liv på olika sätt och det är så mycket egoism och utnyttjande. Framför allt av alla män. Verkar inte finnas en enda vettig man i boken, utan de skuldbelägger och vill äga kvinnorna. Välskriven på det sättet att jag blir upprörd och historien verkligen kryper under skinnet.

Gunnel Lindström

2016-10-13

Betyg

Tycker om denna teknik att berätta en historia genom att låta en person åt gången berätta sin syn på ett händelseförlopp.

Solveig Andersson

2015-09-23

Betyg

Jag har läst alla Ingers böcker enda sedan debuten på 60-talets mitt och älskat de alla. Det här är inget undantag. Vackert och känslosamt. En bok jag kommer att bära med mig under hela den tråkiga vintern. Fem stjärnor.