Berömda män som varit i Sunne

Tunström, Göran

| 2012

Flag from sv

214


August-priset för bästa svenska roman 1998"Det är en gåva och en nåd att få ta del av Göran Tunströms humor och humör" ÖCEn septembervecka i slutet av sextiotalet får den värmländska köpingen Sunne oväntat besök. Besökaren kommer bokstavligen från månen; till Sunne, där astronauten varit i sin ungdom, anländer han med sin mors aska, som följt honom genom världsrymden.Detta är upptakten till den historia som Stellan Jonsson Lök, autografjägare och ensamstående butiksinnehavare, berättar i Göran Tunströms senaste roman Berömda män som varit i Sunne. Det är en berättelse om världsrymden och människosjälen, det löjliga och det storslagna, heligt och profant, drömmar och tillkortakommanden. Förutom astronauten Ed Oldin och Stellan Jonsson Lök, möter vi hötorgsmålare Pihlgren, prosten Cederblom, den blonda Isabelle, redaktör Gobi Fransson och Lena Vergelius - vägvisare i själens rymder.Göran...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2022-01-10

Betyg

Varm skildring av ett antal personer. Människors tillkortakommanden skildras med humor och värme. Språkligt är den helt underbar och Reine Brynolfsson är perfekt som inläsare.

J

Johannes Schmidt

2017-03-17

Betyg

Fantastisk bok med mycket tänkvärt och spännande. Stundom rolig och lättsam, stundom sorglig och allvarlig.

Linda Åslund

2012-01-11

Betyg

Tycker om språkformuleringar och en del tankar som uppstår under läsningen. Personbeskrivningen, de fylliga bakgrundshistorierna ... Förmågan att fånga intresset trots att ingen egentligen är sympatisk. Samtidigt har jag svårt för böcker vars huvudsakliga intrig skildrar mänskliga tillkortakommanden. Och mer har jag inte att säga om det, som Stellan själv skulle ha sagt.

Lotta Norén

2009-09-09

Betyg

Lästes boken på svenska (Berömda män som varit i Sunne), men den fanns inte med på listan.