Berlin för foodisar

Berg, Sara

| 2019

Flag from sv

0


När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder. Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok