Bergtagen

Sandemo, Margit

| 1991

Flag from sv

12


Liv var en outsider. En konstnärlig och fantasifull flicka som inte alls passade in i sin korrekta familj. Storasystern Tulla framhölls alltid som ett exempel för Liv och hon gick omkring i Tullas gamla kläder, som hon inte alls passade i. Hon var klassens clown och hittade på olika upptåg och historier. Hon hade någon gång berättat att hon tyckte om klassisk musik och var intresserad av urgamla kulturer. Det gjorde hon aldrig om. Men så dök en främmande ung man upp i bygden. Alla flickor, med Tulla i spetsen, svärmade för honom, men han var inte intresserad av någon annan än den omöjliga Liv. /Marika Axbom

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2020-06-27

Betyg

Gunnel Fred som är min absolut favorit bland uppläsare till ljudböcker, läser och gör det som vanligt med bravur. Hon målar upp en levande tavla för mig och jag känner mig hela tiden delaktig i berättelsen. Varenda liten mening och ord lyckas hon förvandla till något stort och nästan poetiskt. Hon läser alltid med stor värme och inlevelse. Hennes mörka röst är vacker, melankolisk och dramatisk. Jag tycker väldigt mycket om att lyssna på henne.
Boken då? Jag har läst många böcker av Margit Sandemo och oftast tycker jag de är underhållande samtidigt som jag har glömt dem inom en någon dag. Bergtagen tycker jag dock tillhör en av hennes bättre böcker. Här finns det inte heller några övernaturliga väsen som hon ofta har med i sina böcker, något jag personligen inte är så stormförtjust i.
Boken är engagerande, lättsam, underhållande och faktiskt riktigt spännande från och till. Jag tyckte mycket om bokens huvudkaraktär, Liv som till och från kändes som en flickbokskaraktär från 1960-talet. Jag kommer absolut lyssna på fler böcker ur Sandemo-serien.
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas av mig!

Betyg

Jag gillade denna bok =)