Berättelsen om Signe

Thorvall, Kerstin

| 1999

Flag from sv

217


Tidigt bestämde sig Signe för sitt framtida yrke: modetecknerska. Många år senare har hon förverkligat sina drömmar, men verkligheten blir en helt annan än den hon tänkt sig. I omvärldens ögon är hon en mycket framgångsrik yrkeskvinna samtidigt som hon framstår som omöjlig i kvinnans basala roller: att vara god hustru och mor.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2016-12-01

Betyg

Välskriven skildring av en mors oro över sitt barn och risken för att utveckla bipolär sjukdom, under 30-1 till 40-talet. Intressant att läsa om familjens förutsättningar men jag hade vissa svårigheter att verkligen gripas av berättelsen förrän strax emot slutet.

Kamali 

2014-05-29

Betyg

Mor och dotter lever under samma tak men är trots det så distanserade från varandra. Hilma kan inte uttrycka sin kärlek till Signe och hennes tafatta närmanden är inte välkomna. Jag älskar Thorvalls språk och känner med både Hilma och Signe. Ledsam men minnesvärd roman.

Malin H

2012-04-03

Betyg

egentligen väldigt angelägen, välskriven, intressant men bleknar i jämförelse med "när man skjuter arbetare". förstår inte riktigt varför den skrevs som fristående uppföljare istället för ren uppföljare. det blir för mycket återberättelse för att denna berättelse ska flyta fram av sig självt.

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Kommentera...

Elin Stenblom

2011-02-20

Betyg

Tyckte du om "när man skjuter arbetare" så kommer du fängslas av fortsättningen.